Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Moder jord

Kan én dansk kvinde redde millioner af børns liv i Afrika? Dokumentar der følger børnelæge Vibeke Brix Christensen og hendes jagt på den magiske opskrift, der betyder forskellen mellem liv og død.

Moder Jord kan ikke brødføde alle sine børn, og millioner sulter. Dokumentarfilmen fortæller historien om den danske børnelæge Vibeke Brix Christensen og hendes jagt på den magiske opskrift, der kan redde så mange børns liv. Til daglig arbejder hun med leversyge børn på Rigshospitalet i København, men nu rejser hun til Afrika for at gennemføre et kæmpe forskningsprojekt om børneernæring. Formålet er at finde en opskrift, så man fremover nemt og billigt kan give de helt rigtige kosttilskud til de 36 millioner børn i verden, som er moderat underernærede.

Langt over 1000 underernærede børn indgår i forsøget, hvor forskerne nu jagter den opskrift og de ingredienser, som giver det allerbedste resultat for børnene. Dokumentarfilmen Moder Jord følger Vibeke fra Rigshospitalet og til forsøget i det vestafrikanske land Burkina Faso. Seerne oplever på nært hold, hvordan danske forskere planlægger og udfører det store forsøg i Afrika. Hvordan er det at udføre feltforskning, når man hele tiden er truet af gidseltagninger og galoperende ebola-epidemier?

Moder Jord fortæller historien om forskning som passion, lidenskab og brændende nødvendighed for at redde liv, og giver dermed seerne et helt nyt syn på, hvad videnskab også er. Hvis Vibekes forsøg lykkes, bliver hun den dansker, der har reddet allerflest børns liv.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.