Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Bovieran: Danmarks grønneste seniorbofællesskab (2:4)

Der er i dag omkring 1,5 millioner danskere over 60 år, og de forventes at tage stilling til deres valg af boligform resten af livet inden for de kommende år.

Fonde og investeringsforeninger er allerede i gang med at tænke kreativt om indholdet af boliger, ud fra det store behov som bl.a. Senior- og Ældreråd har registreret, og nu forhandler om med mange kommuner.

En af de aktive entreprenører, der har stor erfaring fra 30 seniorboligfællesskaber, er svenske Bovieran, der nu er rykket til Danmark med et helt nyt koncept. Foreløbigt to steder, Frederikssund og Hedehusene, og mange er på vej, efter positive forhandlinger med flere kommuner i landet. dk4 følger hen over foråret byggeriet, interessen hos seniorerne, købsprocessen, seniorernes overvejelser over at skulle flytte fra deres bolig gennem mange år, selve indflytningen i de nye omgivelser, og det nye fællesskab, der opstår.

Det er nemlig ikke kun andelslejlighederne i sig selv der er interessante, men også det fællesskab der opstår i den 1400 kvm. store vinterhave der bliver samlingspunktet hele året rundt. Beboerne danner bestyrelser og aktivitetsgrupper, og udvikler på den måde en helt ny og aktiv livsstil – for resten af livet. Udover fælleshus, gæstebolig og motionsfaciliteter i vinterhaven, er det op til seniorerne at udvikle tryghed, glæde og omsorg for hinanden.

Boligerne er beregnet for 55+ og gør at flere af de kommende beboere stadig er på arbejdsmarkedet når de flytter ind, og på den måde sikrer sig den rette bolig i den kommende pensionisttilværelse. Det store behov for de nye typer af boliger eskalerer i disse år og dk4 har derfor valgt at skildre mulighederne og beslutningerne ved at følge byggerierne, to ægtepar og to singler i deres valg og indflytning i fremtidens kommende seniorbolig.

En ny livsstil – i en sen alder.

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.