Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Annonce


Tivoli-Garden - mellem tradition og fornyelse (1:2)

Der er vist ingen tvivl om, at et af Danmarks mest kendte ikoner er Tivoli-Garden. Den rød-hvide uniform med bjørneskindshuen, signalerer hurtigt meget af det hyggelige og eventyrlige, som Danmark står for.

Tivoli-Garden er en af landets ældste institutioner. Faktisk er den verdenskendte garde ældre end Danmarks Grundlov, og i 2019 kunne garden fejre 175-års fødselsdag.

I to programmer går dk4 bag kulissen på Tivoli-Garden gennem jubilæumsåret og kommer tæt på de mange begivenheder, for at finde ud af, hvor mange øvetimer, unikt fællesskab og disciplin der går forud for, at paraderne ser så legende lette ud.

Som gardist bruger man gerne mere end 20 timer om ugen i garden, og langt de fleste weekender og ferier går med optrædener og med at gå parader. Derfor bliver livet i Tivoli-Garden hurtigt en livsstil for mange af gardisterne, så når man bliver pensioneret som 16-årig, bliver det et helt andet liv, de unge Tivoli-gardere, skal forholde sig til.

I programmerne følger vi de to garder, Luffe og Valdemar, gennem deres sidste år i garden. Her fortæller de om, hvor stor en betydning tiden i garden har og har haft for dem. De erfaringer de har fået, bruger de fx ofte i skolen, hvor eksaminerne kan virke meget nemmere end at stå foran tusindvis af publikummer i Danmarks ældste forlystelsespark.

Vi kommer også helt tæt på, hvad der sker i hvert enkelt minut op til en parade, og Tivoli-Gardens leder Lars Søgaard fortæller om gardens historie og udvikling, og viser rundt på steder, hvor forældrene til garderne ikke må komme.

Tivoli-Garden er tæt forbundet med mange traditioner. Hvilket især gør sig gældende for den let genkendelige uniform, og ikke mindst den karakteristiske bjørneskindshue. Skrædder Ane Marie Ambt Kofod går ned i hver lille detalje på uniformen og fortæller om den historiske betydning. Og om, hvor varmt det kan blive med en uldjakke og bjørneskindshue på en solrig sommerdag, hvor man også skal koncentrere sig om at gå i takt og spille på sit musikinstrument.

Faktisk er det sådant, at det er være en gardist i Tivoli-Garden, er som at være en humlebi. Man skal ikke fortælle den, hvor svært det er.

Tivoli-Garden 3_Skraedder_800x450Tivoli-Garden 6_800x450
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.