Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Radioens historie 1920-2020

”Hallo hallo, her er Danmark, vi sender fra en station i Københavns Frihavn, bølgelængde 403 m.…” sådan lød det første gang vi kunne lytte til Radio og siden da er der sket meget.

Vi skal i denne udsendelse høre om de allerførste radiomodtagere, hvor der endnu ikke var opfundet højtalere, og hvor man lyttede via hovedtelefoner. Vi skal høre om radioavisen, der faktisk blev til ved et tilfælde - og at der på et tidspunkt i 30’erne var over 100 radiofabrikker i Danmark. Vi møder Lisbeth Skjernov, hun er museumsinspektør i Den Gamle By i Aarhus, og hun vil tage os med ind til Cykelhandleren - anno 1927 - hvor hun fortæller at om vinteren sad han i sit værksted og byggede sin egen radio.

Vi kigger også op i en lejlighed fra 1974, hvor radioen dengang have en central plads i stuen og vi besøger radiobutikken, som den så ud i 1970’erne. Niels Moesgaard fra Argon Audio i Lystrup ved Aarhus vil føre os frem til nutiden, hvor FM-radioen langsomt er ved at blive afløst af Internet-radio, Podcasting og DAB-radio.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.