Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Manden bag det moderne menneske: C.D.F. Reventlow

Gennem sin adelige slægt arver statsmanden Christian Ditlev Frederik Reventlow i 1770´erne herregården Pederstrup sammen med en række andre godser på Lolland. Og her kommer Herregården Pederstrup i høj grad til at have en særlig betydning for Reventlow og for de mange reformer, som han stod bag.

Sammen med en kreds af indflydelsesrige mænd omkring daværende kronprins Frederik stod Reventlow nemlig bag det store lovgivningsarbejde i 1780´erne, der blandt andet første til stavnsbåndets ophævelse og til skolereformen i 1814, hvor undervisningspligten bliver stadfæstet.

Meget af forarbejdet til dette fandt sted på Pederstrup og de omliggende gårde, hvor Reventlow afprøvede mange af sine ønsker og idéer til reformerne før lovforslagene blev fremsat.

I programmet om C.D.F Reventlow besøger dk4 herregården på Pederstrup, der er i dag indrettet som et museum. Her fortælles historien om Reventlow gennem de møblerede stuer og personlige ejendele, og museumsinspektør Louise Sebro skildrer, hvilken stor betydning adelsmanden har for det moderne Danmark, som vi kender i dag.

CDF Reventlows_arbejdsvaerelse_800x450CDF Reventlow_800x450
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.