Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Bovieran: Danmarks grønneste seniorbofællesskab (4:4)

Seniorboliger er stærkt på vej i Danmark – der er et stort behov – og efter flere måneders byggeri, blev det endelig tid til indflytning den 1. maj i Frederikssund Bovieran – på trods af Coronaen.

Der er i dag omkring 1,5 millioner danskere over 60 år, og de forventes at tage stilling til deres valg af boligform resten af livet inden for de kommende år. Fonde og investeringsforeninger er allerede i gang med at tænke kreativt om indholdet af boliger, ud fra det store behov som bl.a. Senior- og Ældreråd har registreret, og nu forhandler med mange kommuner om.

En af de aktive entreprenører der har stor erfaring fra over 30 seniorboligfællesskaber i Sverige, er Bovieran, der er rykket til Danmark med et helt nyt koncept. Foreløbigt flere steder på Sjælland, og efter positive forhandlinger med flere kommuner i resten landet er der flere på vej. dk4 har hen over foråret fulgt byggeriet, interessen hos seniorerne og deres overvejelser om at skulle flytte fra deres bolig gennem mange år, købsprocessen, selve indflytningen i de nye omgivelser, og det nye fællesskab der opstår. Det er nemlig ikke kun andelslejlighederne i sig selv der er interessante, men også det fællesskab der opstår i forbindelse med den 1400 kvm. store vinterhave der bliver samlingspunktet hele året rundt. Beboerne danner bestyrelser og aktivitetsgrupper, og udvikler på den måde en helt ny og aktiv livsstil – for resten af livet. Udover fælleshus, gæstebolig og motionsfaciliteter i vinterhaven, er det op til seniorerne at udvikle tryghed, glæde og omsorg for hinanden.

dk4 har valgt at skildre mulighederne og beslutningerne ved at følge byggerierne sammen med et ægtepar og en single i den proces det har været at se den nye virkelighed i øjnene. I den sidste af fire udsendelser skal vi overvære den noget specielle åbningsceremoni i Frederikssund i Coronaens triste tegn, med metervis af afstand, men alligevel med forventningens glæde. Vi skal møde både bygherre, ægteparret Ploug Sarp og single Ole Jørgensen, følge deres indflytning, samt tale med formanden for den nye andelsforening, Frank Christiansen. Et blik ind i fremtidens verden for generationen 55+.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.