Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Blomkål med karry og laks med kartoffel

Blomkål
 400-500 gram rejer
 1 blomkål
 2 æg
 2 tomater
 1 bundt dild
 3 æggeblommer
 4-5 dl. olie
 1 spsk. vineddike
 1 tsk sennep - gerne Dijon
 Salt og peber
 Karry efter behag

Skær blomkål i passende stykker og sæt dem over i rigeligt koldt vand med salt og kog op ved svag varme. Kog de to æg til næsten hårdkogt.
Imens kommer du tre æggeblommer i en skål og pisker dem seje med lidt salt. På den måde kan æggeblommerne optage mere olie. Herefter kommer du vineddike og sennep ved og pisker igen, nu med en tynd stråle olie. Pisk til passende tykkelse.
Smag til med salt, peber og karry. Det er en god idé at riste din karry på en tør pande inden brug, derved for du meget smag ud af den. Skyl rejerne og tør dem.
Tomaterne skæres i tern, husk at fjerne stilken. Anret tomaterne i bunden af en skål og krydre med peber. Halver æggene og kom et halvt i hver skål oven på tomaterne, ægget krydrer du med lidt salt. Kom rejerne på og nu vender du blomkålen i karrydressing sådan at dressingen hænger på blomkålen, kom i skålen og pynt med dild.

Min mormors_favoritter_Blomkaal_med_karry_og_laks_med_kartoffel_blomkaal_2_800x448Min mormors_favoritter_Blomkaal_med_karry_og_laks_med_kartoffel_laks_800x448

Laks med kartoffel

 4 stk. fersk laks a 130-140 gram
 4 bagekartofler
 2-4 stk. hvidløg – kan undlades, men for pokker det smager godt
 1 lille bundt estragon
 2 gulerødder
 1 porre
 1 spidskål
 1 squash
 4-5 dl fond
 1 dl piskefløde
 Smør og olie til stegning
 Salt og peber

Kom olie på panden og varm langsomt op. Nået olien er varm kommer du smør på.
Skræl gulerødder og skær i mundrette stykker. Porre skæres i halve ringe og skylles grundigt fri for jord. Squash skæres i tern. Skræl hvidløg og skær i skiver. Kom hvidløg på panden sammen med laksestykkerne og estragon. Brun laksen på begge sider og krydre med salt og peber. Kom i et ovnfast fad med hvidløget og estragon, hæld lidt af fedtstoffet fra panden ved. Sæt i forvarmet ovn ved 115 grader i ca. 35-40 min.

Når bagekartoflerne er kogt, skærer du dem i en stor firkant og steger dem på en pande på alle sider, så de får en ensartet farve – husk at krydre med salt og peber.

På den pande, hvor du har brunet laksen, kommes der lidt mere smør på, og herefter bruner du grøntsagerne. Kom gulerødder på først og lad dem stege lidt, herefter kommer du resten af grøntsagerne på. Når det er ristet godt igennem, kommer du fond ved og lader det koge op. Herefter tilsætter du piskefløde og lader det koge godt igennem. Det skal koge til den er jævn. Husk salt og peber.

Spidskål skæres i strimler og når saucen tages af varmen, kommes kålen i og vendes rundt så den bliver varm, men ikke kogt. Tag laksen ud af ovnen, fjern estragonen. Anret på en tallerken med den stegte kartoffel, saucen med grøntsagerne og sidst pynt med frisk estragon.

Den herligste ret.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.