Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Ærtesuppe og smasket kylling

Ærtesuppe
 400 gram ærter - gerne fra frost 
 1 stort løg
 4 skiver bacon
 2 fed hvidløg - kan evt. undværes - eller efter behag
 1 bundt kørvel
 2-3 dl hvidvin
 1/2 dl hvidvinseddike
 Salt og peber
 Krydret pølse - lige den du kan lide
 Citronskal fra ½ citron
 2 dl piskefløde
 Smør til stegning

Hak løg og kom lidt smør i en gryde. Løget skal sauteres, men ikke tage farve. Skær bacon groft samt hvidløg og kom det og i gryden – sauteres let. Herefter kommes hvidvinseddike og hvidvin på og det reducerer. Ærter kommes på og krydres med salt og peber. Kom låg på gryden og kog godt igennem. Imens skærer du den krydret pølse i skiver og rister den på en pande. Hak kørvel til pynt og skyl citronen inden du river skallen. Pas på det hvide ikke kommer med. Blend hele molevitten og smag til med ekstra salt og peber hvis nødvendigt. Server i en skål eller dyb tallerken med pølsen, citronskal og kørvel; "Hvad ærter? Ha ha" 
Server med godt brød. 
God fornøjelse!

Min mormors_favoritter-aertesuppe_og_smasket_kylling_aertesuppe_800x448Min mormors_favoritter-aertesuppe_og_smasket_kylling_kylling_og_salat_800x448

Smasket kylling

 1/1 kylling 
 2-3 dl fond 
 1/2 knoldselleri 
 100 gram champignon
 1 stort løg
 2 gulerødder
 1 porre
 3-4 fed hvidløg
 Timian
 Kartofler med skræl
 Citronskal
 Salt og peber  

Mormor-salat
 1 stk. hjertesalat
 1 dl piskefløde 
 Saft af 1/2 citron
 1-2 spsk. florsukker
 1 lille bundt kørvel 
 1 lille bundt persille

BBQ-dressing
 1 dl ketchup
 2 spsk. akaciehonning
 2 spsk. mørk rom
 1 tsk. karry
 Salt og peber

Alle grøntsager skæres i mundrette stykker og sauteres på en pande i olie. Kommes i ildfast fad med timian, citronskal, fond og salt og peber. Stil i forvarmet ovn ved 200 grader. Imens skærer du vingen af kyllingen. Del den i ledet, så er det supernemt. Skær eller brug en fjerkræsaks til at fjerne rygbenet. Når det er ordnet, vender du kyllingen med brystsiden op og presser den let, så den får en jævn flade. Skær et par riller i hvert lår så du reducerer stegetiden, da lårene som regel skal have lidt længere tid end brystet. Gnid med list olie og krydre med salt og peber. Kom kyllingen med brystsiden op af, oven på grøntsagerne og steg i 15-20 min. Imens laver du dressingen til mormor-salaten. Kom fløden i en skål og pres citronsaft i. Kom florsukker ved og rør let rundt, sæt i køleskab. 

Herefter laver du din BBQ-dressing. Ketchup, akaciehonning, mørk rom. karry, salt og peber røres sammen og når det er klart pensler du kyllingen med dressingen. 
Herefter skal kyllingen have 15-20 min. inden den er færdig. 

Skær enden af hjertesalat og del bladene. Skyl dem grundigt og sørg for, de blevet tørret, så hænger dressingen bedre fast. 
Del salaten groft og vend mormor-dressingen over. Skær kørvel og persille fint og vend med. Server i en skål. Kyllingen tages ud af ovn med grøntsagerne. Læg kyllingen på et spækbræt og del den i passende stykker. Server grøntsagerne på en tallerken med kyllingestykkerne oven på samt lidt fond. 

Super dejlig ret, så hjertelig kykliky og god fornøjelse!

ærtesuppe 
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.