Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Forloren and og Pære Belle Helene

Forloren and
 1 svinemørbrad
 En lille kop fuld svesker
 1 æble
 Salt og peber
 Olie til stegning
 Smør til stegning

Befri mørbraden for sener og fedt.
Flæk den på midten og bank den let.
Skær svesker og æbler i tern og kom dem i mørbraden. Luk omkring fyldet og luk med stegenåle eller kødsnor. Kom olie på en kold pande og varm langsomt op. Når olien er varm, kommer du smør på og lader det bruse op. Steg mørbraden kort på begge sider og kom den i forvarmet ovn ved 180 grader. Alt efter størrelsen på mørbraden skal den have mellem 15-17 minutter. Herefter skal den hvile i lige så lang tid som den har stegt – gerne under et klæde så den holder sig lun. Aldrig i sølvpapir da den så vil stege videre.
Skær i mundrette skiver og server med mangosalaten og bouillon-kartoflen.

Bouillon-kartofler
 600-800 gram små kartofler
 1 stort løg
 1 porre
 1 kop persille
 4-6 dl bouillon
 Salt og peber


Kog kartoflerne i saltet vand 6-8 min. Og skær dem i skiver. Del porren og skyl den godt og skær i halve ringe. Skræl løg og hak det fint. Skyl persille og hak det groft. Kog en bouillon af en terning eller andet. Din egen er naturligvis bedst. Brug hønse- eller grøntsagsbouillon. Kom skiver af kartoflerne i en kokotte eller andet og derefter løg, porre, persille og gentag, slut med et lag kartofler og kom fond på. Stil i forvarmet ovn ved 180 grader 10-15 min. Den er super til mørbraden og den vil jo også have så meget væde at mørbraden får lidt sauce.

Mangosalat
• 1-2 stk. mango
• 1-2 spsk. sukker
• 1/2 grøn chili
• 1/2 rød chili
• Lidt peber

Skræl mangoen og skær den i grove tern og kom i en skål. Kom sukker over og rør rundt. Del chili og fjern kærnerne, medmindre du er sej, så tager du bare kærnerne med – så bliver salaten stærkere. Skær chilien i tynde strimler og vend rundt. Krydre med en anelse peber. Lad den hvile 1 times tid eller endnu bedre lav den dagen før.
Server den som tilbehør til mørbraden.


Forloren and_800x449Paere Belle_Helene_800x449

Pære Belle Helene

 2 stk. pære
 Ca. 1 l vand
 Ca. 2 dl sukker
 After Eight
 Mandler


Skræl pærerne og kog dem i sukkervand 12-15 min. Alt efter størrelsen. Pak dem i film og læg dem på køl. Når de er kolde, skærer du top og bund af, og så halverer du dem og fjerner kærnehuset. Kom After Eight over pærerne knæk dem let så ligger de bedst. Kom i ovn og lad chokoladen smelte ned over.
Server med hakkede mandler og vaniljeparfait.

Vaniljeparfait
• 3 æggeblommer 
• 60 gram sukker 
• Vanilje efter smag 
• 1/2 liter piskefløde 

Pisk æggeblommer med sukker og vanilje til en luftig masse. Pisk fløden til skum og vend de piskede blommer i. Kom i skåle eller forme og stil i fryseren. Når isen har sat sig, er den klar. 
God vind og velbekomme.Vaniljeparfait 
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.