Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Tomatsuppe og torsk med Serrano-skinke


Tomatsuppe
 4-6 tomater
 1 stang blegselleri
 4 skiver bacon
 2 fed hvidløg (kan undværes – og du kan også bruge mere, hvis det er den smag, du ønsker)
 1 spsk. tomatpuré
 1 dl hvidvin
 1 stk. chili
 Frisk timian

Alle grøntsager og bacon skæres groft. En gryde med olie kommes over varme og olien varmes langsomt op. Hvidløg, løg sauteres let af og derefter kommes bacon, selleri, tomatpuré, timian og chili i, gerne ude kerner, men kan du lide det stærkt kommer du kernerne med. Sauteres kort og herefter tilsættes hvidvin som koger godt igennem. Kom tomater ved og kog ved svag varme under låg. Når supper er kogt godt igennem og smagen er trukket godt ud blender du hele molevitten, husk at smage til med salt og peber.
Server med fladbrødet og pynt med citrontimian.


Pandefladbrød
 200 gram hvedemel
 2 tsk. bagepulver 
 ½ tsk. salt
 Ca. 1 ½ dl vand
 1 spsk. olie 

Hvedemel og bagepulver blandes i en skål. Kom salt ved og vend rund, herefter tilsætter du vand lidt ad gangen og til sidst olie, ælt godt. Lad dejen hvile 30-45 minutter.
Når dejen har hvilet og hævet, kommer du den ud på et bord strøget med lidt mel. Ælt dejen og form til en pølse, del i passende stykker og form fladt nærmest som en lille pizza.
Kom olie på en pande og varm op. Steg fladbrødet ved moderat varme og vend gerne ofte. Ved servering pynt med timian og groft salt.

Min mormors_favoritter_Tomatsuppe_og_torsk_med_Serrano-skinke_suppe_800x450Min mormors_favoritter_Tomatsuppe_og_torsk_med_Serrano-skinke_800x450

Torsk med Serrano-skinke og citronsmør-sauce 
 4 stk. torsk á ca. 125-140 gram uden skind og ben 
 Dijonsennep til at pensle torsken med 
 3-4 skiver Serrano-skinke pr. torsk 
 Dild  
 Salt og peber 
Bred Serrano-skinke ud på et spækbræt og læg torsken på. Pensl med Dijonsennep, krydder med salt og peber og frisk dild. Pak skinken omkring torsken og kom i et ildfast fad og ind i en forvarmet ovn ved 185 grader i 20-25 minutter.


Garniture
 4-5 stk. gulerødder 
 1 stk. blomkål 
 Basilikum 
 Citrontimian 
 Dild 
 Salt og peber  
 Olie og smør til stegning 

Skær enderne af gulerødderne og skræl og skær dem i grove stænger. Kom en pande med olie over varmen og kom gulerødderne ved og lad dem stege ved svag til middel varme sådan at de karamelliserer, husk salt og peber. Imens river du blomkålen på et rivejern og hakker krydderurterne fint. Når gulerødderne har tage farve og karamelliserer kommer du smør på panden så de steger færdige i smørret. Kom den fint revne blomkål på panden og steg med kort, krydderurter salt og peber tilsættes, og så er du klar til servering. 


Sauce
 2 stk. citroner 
 150 gram smør 
 Salt og peber 

Del citronerne på midten og pres saften ud gennem en sigte ned i en gryde eller på en pande så kernerne ikke kommer med. Kog op og reducer til ca. 1/3 del herefter kommer du det kolde smør ved og lader det smelte, salt og peber og så er der mad. 
Anret torsk grønt og den dejlige sauce på en tallerken med dild som pynt. God appetit. 


Rigtig god fornøjelse. 
Tomatsuppe og torsk med Serrano-skinke
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.