Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

KulturHave med Julie Rokkjær Birch

I marts 2019 blev Julie Rokkjær Birch udnævnt som museumsdirektør ved Kvindemuseet i Aarhus efter i en årrække at have fungeret som museumsinspektør samme sted.

Rokkjær Birch fortæller i ”KulturHave”, hvordan Kvindemuseet i 1982 begyndte som en græsrodsbevægelse med det formål at opbygge et kvindemuseum og skabe arbejdspladser for kvinder.
I 2016 fik museet et nyt ansvarsområde, kønnenes kulturhistorie, der har skabt den aktuelle vision om, at museet vil være den førende dialogskaber i debatten om kønnets betydning, historisk, aktuelt og i fremtiden.

Julie Rokkjær Birch fortæller i samtalen med Christian Have også om, hvordan det er at stå i centrum for ofte meget betændte debatter på sociale medier og andre offentlige fora og hvilke udfordringer, det skaber både personligt og professionelt. Om hårdheden og grovheden i kønsdebatten, og hvilke store konsekvenser det kan få samfundsmæssigt fremover.
Hun understreger, også hvor vigtigt det er, at tingene ikke er sort/hvide og at museets opgave er at formidle viden på et faktuelt og historisk grundlag.

I programmet giver Rokkjær Birch også sine bud på de krav, der fremover stilles til en museumsdirektør og de værdier og det fundament, der bliver afgørende i en post-coronatid. Som en konsekvens af at alle køn er nødt til at blive inddraget i en samlet dialog om forandring, har Julie Rokkjær Birch sat gang i en proces om at ændre navnet fra Kvindemuseet til KØN, en proces der varsler forandring og nytænkning for museet på Domkirkepladsen i Aarhus – og som allerede har vakt voldsom debat og også modstand fra nogle sider og opbakning fra andre.

Se et spot for programmet her

”KulturHave” produceres i samarbejde med HAVE.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.