Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Sapere aude med Louise Sebro

I programrækken "Sapere aude - mød en forsker" præsenteres fire af prismodtagerne af det tidligere videnskabsministeriums Sapere Aude karrieprogram 2011.

Programmerne indeholder et møde med den pågældende prismodtager, idet hver af de deltagende forskere på et gymnasium og overfor en eller flere klasser fortæller om sin vej gennem undervisningssystemet til forskerpositionen, holder en forelæsning/et foredrag og åbner op for spørgsmål fra tilhørerne.

Hovedpersonen i dette program er Louise Sebro, hvis fagområde er kolonihistorie, især inden for emnerne kultur og identitet. Vestindien, Tranquebar og Vestafrika. Louise Sebro har undersøgt, hvordan afrikanere i Vestindien håndterede det traume, som opstod, da de blev gjort til slaver, og hvordan europæere blev påvirket kulturelt af at leve i kolonierne i Vestindien og Tranquebar.
Hendes forskningsprojekt vedrører spørgsmålet, om tilknytning til kolonierne var noget at prale med? Sebro vil undersøge om folk, der havde været i kolonierne eller havde mange penge investeret i dem, gjorde noget særligt for at vise, at de havde en sådan forbindelse, og om de selv lagde vægt på, at denne forbindelse var en vigtig del af deres identitet.


Læs mere om Louise Sebro her.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.