Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Hjemme hos - billedhugger Jørn Rønnau

Midt i den nedlagte Zoologisk have i Havreballeskoven, nabo til Tivoli Friheden, og midt i Aarhus, ligger et lille bindingsværkshus, hvor billedhuggeren Jørn Rønnau har sit værksted.

At arbejde her – midt i naturen, midt i en storby – var en drøm, der gik i opfyldelse i starten af 90'erne, da den daværende miljøminister Svend Auken gav dispensation til, at huset måtte bruges til værksted; “Rønnau laver skulpturer af træer og det har jo noget med skovens drift at gøre” sagde han. På det tidspunkt arbejdede Rønnau nemlig på et Skovkunstprojekt, et projekt, der forvandlede døde træer til fabulerende skulpturer.

Jørn Rønnau debuterede i 1970 og har siden beskæftiget sig med forskellige materialer, men træet har været det tilbagevendende – ligesom hjertet, hjertekufferten – som er kendt fra Sculpture by the Sea, har været hans gennemgående kunstneriske form. Rønnau fortæller her i programmet om sit liv og om de stories, der ligger bag de fantasifulde skulpturer, skabt ud af døde træstammer, træstammer som han har fået foræret fra mange steder rundt om i verden.

Hjemme hos-billedhugger_Joern_Roennau_900x405
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.