Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Campingmagasinet: Europas første campingmuseum

Danmark har fået et helt nyt museum – Camping Outdoor Museet, som Dansk Camping Union og Egeskov står sammen om.

Museet ligger midt i de smukke og historiske omgivelser på Egeskov midt på Fyn, midt i Danmark og er en hel ny attraktion til alle dem, der elsker outdoor og camping. Et tv-hold har fulgt hele tilblivelsen af museet fra idé til åbning, og i denne særlige udgave af Campingmagasinet kan du følge det 2.000 m2 store museum blive til. Vi skal også møde nogle af de ildsjæle, der har været med helt fra starten. Det er bl.a. Hans Jørn Nissen og Anne Halskov fra Penatos, der er med til at udvikle ideerne bag museet.

Lørdag den 1. maj 2021 blev der skrevet europæisk campinghistorie, da Faaborg-Midtfyns borgmester Hans Stavnager sammen med grev Michael Ahlefeldt, prinsesse Alexandra og DCUs landsformand Anne-Vibeke Isaksen klippede snoren til danskernes nye attraktion.

Med Egeskovs ca. 250.000 årlige besøgende og med Dansk Camping Unions omtrent 50.000 medlemsfamilier er det to stærke brands inden for dansk turisme, der går sammen. Egeskov rummer i forvejen både Veteranmuseet, Falck Museet, Købmandsmuseet og en række andre udstillinger ud over selve slottet, den prisbelønnede slotshave, legeskoven, årlige events og meget andet. Dansk Camping Union, som er Danmarks største interesseorganisation inden for camping, har eksisteret siden 1926 og driver i dag 20 campingpladser i Danmark.

Det nye Camping Outdoor Museum er bygget op, så 60 procent handler om fortidens camping- og outdoorliv, 20 procent om nutiden og 20 procent om fremtiden.

Læs mere om museet på www.dcu.dk og www.egeskov.dk

Danmark Egeskov_COM_Foto_Rasmus_Schoenning_900x405

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.