Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

De danske whisky-pionerer (4:6): Nyborg destilleri

Nyborg destilleri er en af helt store spillere på det danske whiskymarked. Destilleriet ligger i nogle imponerende bygninger, der tidligere blev brugt som værksted for Statsbanernes godstoge. Derfor holder der fx også et lokomotiv midt i alle whiskytønderne.

 På destilleriet er der fokus på brugen af lokale råvarer – især fynsk egetræ – både i indretningen, men naturligvis også i whiskyproduktionen, hvor der er blevet fremstillet specielle fade til produktionen af "Danish Oak" whisky.

Med en lang baggrund i den skotske whiskyindustri fortæller Masterblender Kim Møller-Elshøj blandt andet om, hvornår og hvordan han ved, at en whisky er klar til at komme på flasker og om, hvordan de destillerier whisky på Nyborg destilleri, så det endelige produkt bliver både røget, mildt, intens og med en lille kick til sidst.

Interessen for whisky har været støt stigende i Danmark de seneste årtier. Det gælder især for skotsk whisky – men også for amerikansk, japansk og ikke mindst irsk whisky. Inden for de seneste år er der kommet et nyt landområde på markedet – nemlig whisky, der er produceret, lagret og tappet i Danmark. I seks programmer sætter dk4 fokus på dette nye fænomen, for at finde ud af, hvad der gør dansk whisky noget helt særligt.

Se programmet allerede nu på dk4.tv
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.