Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Hjemme hos - Peter Bay Alexandersen, Årets julemærkekunstner

Mange kunstnere har gennem tiden tegnet motivet til julemærket. I år er temaet fællesskab - en hyldest til det fællesskab, som opstår i julen. Et fællesskab som mange, pga. Corona-restriktioner, gik glip af sidste år.

I år er det Peter Bay Alexandersen, der har fortolket temaet, og han kalder det "Hjem til jul". Peter Bay Alexandersen fortæller i denne udsendelse om sin lange karriere som illustrator, og om de tanker han gjorde, da han fik opgaven med at tegne årets julemærke. Det færdige resultat blev afsløret af kunstneren selv og HKH Kronprinsesse Mary – ved en højtidelighed med mange indbudte, på Københavns Rådhus – og vi er med.

Ved højtideligheden lytter vi også til 14-årige Kathrine, som fortæller om, hvorfor hun kom på Julemærkehjemmet, og hvad det har betydet for hende. Julemærket er en tradition, der går 118 år tilbage. Tanken var dengang, at man satte et julemærke på alle sine julekort, og indtægten ved salget af julemærker gik til børn, der var ramt af tuberkulose. I dag er det ikke tuberkulosen, der plager børn - men derimod lavt selvværd, mobning og ensomhed – og det gør, at mange børn mistrives. For disse børn kan et ophold på et julemærkehjem have stor betydning.

Se et spot for programmet herHjemme hos -_Peter_Bay_Alexandersen_aarets_julemaerkekunstner_2_800x450Hjemme hos -_Peter_Bay_Alexandersen_aarets_julemaerkekunstner_3_800x405

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.