Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter
Om 17 sekunder
En dag i Jægersborg Dyrehave

Tyskland og Europa - efter Merkel Gæst Rasmus Andresen

Det tyske parti De Grønne er i disse krisetider blevet et af de vigtigste politiske partier med stor indflydelse i Europa. Det er især Tysklands vice-kansler Robert Habeck, der nu som økonomi-og klimaminister i Berlin har skærpet partiets profil.

Habeck er dansktalende og kommer fra Flensborg – ligesom en anden grøn toppolitiker, nemlig Rasmus Andresen, der har rødder i det danske mindretal i Sydslesvig og har studeret på RUC. Rasmus Andresen har tidligt valgt sit politiske ståsted hos de Grønne, men bl.a. lært af dansk politik hos SF på Christiansborg.

Den 35-årige Rasmus Andresen er netop blevet valgt som talsmand for de tyske Grønne i EP-parlamentet som del af gruppen ”De Grønne/Den Europæiske Fri Alliance” med bl.a. to medlemmer fra SF. Ifølge dagbladet Politiken er Rasmus Andresen placeret i magtens kerne hos ”Bündnis 90/Die Grünen”, hvor han dagligt koordinerer politikken mellem Bruxelles og ledelsen i Berlin, både med Robert Habeck og udenrigsminister Annalena Baerbock. Siegfried Matlok er i denne udgave af ”Tyskland og Europa efter Merkel” taget til Flensborg, hvor han møder Rasmus Andresen 13 etager over jorden på taget af Flensborg Rådhus.

I interviewet får seerne blandt andet indblik i Andresens grønne visioner for Europa, som ikke på alle punkter er rød-hvide, men interviewet kommer også rundt om Tysklands rolle i Europa og verden og rundt om en lang række centrale EU-politiske temaer.

”Tyskland og Europa efter Merkel” er produceret med støtte fra Europa-Nævnet”.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.