Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Havemagasinet: CPH Garden 2022

Cph Garden er Haveselskabets store haveshow, som for tredje gang blev afholdt i sommeren 2022. Det er fire dage, der er fyldt med inspiration, foredrag, haveoplevelser og stande, hvor man kan købe alt, hvad man mangler til haven. Populært kaldes det folkemøde for havemennesker.

Tekst: Louise Møller, Haveselskabet

Haveselskabet og Cph Garden 2022
Det engelske haveselskab, RHS, har en årelang tradition for at afholde haveshows, og det er disse shows, der har inspireret Haveselskabet til at arrangere noget lignende i Danmark. Formålet med Cph Garden er at få så mange som muligt til at se, hvor skønt det er at gå i haven, og skabe rammerne for et sted, hvor havemennesker kan mødes og være fælles om deres interesse.
Det kræver lang forberedelse at planlægge så stort et arrangement – og uden de 170 frivillige, der hjælper til, ville det slet ikke kunne lade sig gøre. I programmet møder vi nogle af dem, der var frivillige og spørger dem om, hvad de får ud af at være med og at være en del af Haveselskabet.

CPH Garden_2022_4_800x533CPH Garden_2022_5_900x533


Showhaverne er toppen af kransekagen

Det der gør Cph Garden til noget særligt, er de otte showhaver. Det er haver der designes og anlægges specielt til lejligheden. En showhave er 50-80 kvadratmeter, og er en have der anlægges så man skulle tro, at den har ligget der altid. Der er plantet store træer, stauderne står tæt som har de vokser der i adskillige år, og det hele står i fuldt flor, de fire dage showet varer. En showhave skal først og fremmet inspirere beskueren i forhold til design, materialer, farver og plantesammensætning, men må også gerne være eksperimenterende og abstrakt. En showhave behøver ikke være en have, der er direkte overførbar til en almindelig dansk parcelhushave, men den skal fortælle en historie og være nytænkende og forhåbentlig give ideer til nye haveprojekter, for dem der besøger Cph Garden.
Designerne er udvalgt af Haveselskabet og showhaverne er anlagt af en professionel anlægsgartner. De bedømmes af en jury bestående af fagfolk fra den grønne branche, som uddeler guld-, sølv- og bronzemedaljer. Alle haver modtager en medalje, og den bedst bedømte showhave modtager den ærefulde pris Best in Show.

CPH Garden_2022_6_800x600CPH Garden_2022_7_900x600Haveselskabet er en landsdækkende forening

Haveselskabets historie går helt tilbage til 1830, hvor en lille gruppe mænd fra det bedre borgerskab i København gik sammen om at starte det, de dengang kaldte Selskabet for Blomsterkulturens Fremme. I dag hedder foreningen Det kgl. Danske Haveselskab, og i daglig tale blot Haveselskabet. Foreningen har ca. 30.000 medlemmer og knap 700 frivillige som hvert år arrangerer hundredvis af foredrag, workshops, plantemarkeder og udflugter.
Mange kender Haveselskabet for medlemsbladet HAVEN, som udkommer 10 gange om året. Det er Danmarks mest læste Havemagasin. Men også Haveselskabets Have på Frederiksberg i København, er der mange der kender.

Læs mere om Haveselskabet på www.haveselskabet.dk

CPH Garden_2022_2_800x533CPH Garden_2022_9_800x533

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.