Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Minkavlernes historie: Om hverdagen med og uden mink (4:6)

Vi besøger familien Carsten Rahbek og Camilla Vinther Jakobsen i Højmark ved Ringkøbing. Efter 7 sæsoner som minkavler, står Carsten og Camilla tilbage med en milliongæld og et topmoderne produktionsanlæg, der i dag er så godt som værdiløst.

De fortæller om, hvordan de oplever minkskandalen – hvordan de, bogstaveligt talt, skovler deres livsværk ind i en container – og at det ikke kun er de 6000 ansatte, der var i branchen, det handler om, men også de 5-6 milliarder, der forsvinder i indtjening i Danmark.

Minkerhvervet har eksisteret i Danmark i næsten 100 år, men sluttede, da statsministeriet den 4. november 2020 meddelte, at alle mink i Danmark skulle aflives. I denne programrække besøger vi både 1. 2. og 3. generations minkavlere – eller rettere sagt tidligere minkavlere. Vi får fortællingen om at vokse op på en minkfarm, om hverdagen på en farm – om at videregive sit livsværk, og om at overtage livsværket. Vi hører også om, hvordan man kommer videre ja, kort sagt - så handler denne serie om livet med og uden mink.

Se et spot for programmet her

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.