Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

En royal forbindelse: Et portræt af årets julemærkekunstner 2022

Årets julemærke er fyldt med historier. Det er en hyldest til Dronningens 50-års Regeringsjubilæum og til Fredensborg Slots 300-års jubilæum. Det er også en tribut til Dronningens tre Julemærker, som hun tegnede i hhv. 1970, 2003 og 2015.

Manden, der har fået det hele til at gå op i en højere enhed i årets Julemærke, er kunstneren og reklametegneren Niels Ditlev, der er kendt for sine stilfulde reklamer for blandet andet Carlsberg, Tivoli og DSB. Og for ham rummer årets Julemærke en helt særlig historie, nemlig hans egen.

Niels Ditlev har selv været barn på et Julemærkehjem. Et ophold, der har gjort en stor forskel for ham, og som han ser tilbage på med stor taknemmelighed. Faktisk kan han ikke køre forbi Hobro – hvor Julemærkehjemmet stadig ligger – uden, at han lige skal forbi og tage en gang i dørhåndtaget. Både for at vise sin taknemmelighed og for at markere, at han stadig er her.

Derfor har det betydet noget ganske særligt for Niels Ditlev at tegne årets Julemærke – og som en sjov krølle på det hele, så har Dronningen faktisk siddet model i det atelier, hvor årets Julemærke er blevet til. Men det er en helt anden historie ...

Julemaerkekunstner Niels_Ditlev_b_900x405
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.