Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Kærlighed over alle grænser - Barsel til far

En række af de rettigheder, som kvinder har på det danske arbejdsmarked, stammer fra love vedtaget i EU. Seneste skud på stammen er øremærket forældreorlov til mænd.

Det er et år siden (2022), at direktivet trådte i kraft i Danmark, og det er derfor relevant at kigge på de effekter øremærket barsel har haft på ligestillingen generelt.

Med udgangspunkt i spørgsmålet om ligestilling, særligt mellem mænd og kvinder, dykker udsendelsen ned i forskellige aspekter af ligestillingsdebatten. Ligestillingsdebatten favner bredt, og vi vil både undersøge ligestilling i hjemmet, på arbejdsmarkedet og i samfundets forskellige lag. Emnet er stort og holdningerne mange. Lovgivning kan gøre en del, men kan man med lovgivning gøre det hele? Skal man se på ligestilling ud fra et regel- eller et rettighedsperspektiv? Hvad er EU’s rolle og hvilken rolle har civilsamfundet? Og kan familier ikke selv fordele deres barsel på en måde, så den gavner alle? Det er alle spørgsmål, vi sammen med de medvirkende i programmet vil belyse.

Medvirkende: Kira Marie Peter-Hansen – MEP for SF, Anna Berg – konstitueret direktør i Kvinderådet.
Indslag med: Kathrine Viskum Ursem.
Vært: Line Kristoffersen.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.