Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

What2Watch Backstage: Interview med Carina Randløv

Carina Randløv er en dansk filminstruktør, producent og billedkunstner, der arbejder i et felt mellem mindre selvdrevne projekter, kunst, bevægende billeder og større filmudvikling.

Hun har instrueret flere kortfilm og dokumentarfilm, blandt andet "Et familieforetagende" (2017), "Det uopnåelige" (2016) og "Turbulens" (2012). Hun har også lavet animationer og grafisk design til sine egne og andres film. Hendes nyeste film er "Farvel uden tak" (2023), en dokumentarfilm om overgangen fra arbejdsliv til pensionistliv. Filmen har hendes egen far, Carsten Randløv, i centrum. Han var bedemand i mange år, men blev tvunget til at gå på pension på grund af økonomiske omstændigheder.

Filmen følger hans kamp med at finde mening og identitet i sin nye tilværelse, og undersøger også andre pensionisters historier om at sige farvel til deres arbejdspladser uden anerkendelse eller fejring. Filmen er en personlig og rørende fortælling om tro, tab og forandring.

Carina Randløv har sagt, at hun lavede filmen for at give sin far en stemme og en chance for at reflektere over sit liv. Hun har også sagt, at hun håber, at filmen kan inspirere andre til at tænke over deres eget arbejdsliv og pensionistliv, og hvordan de kan skabe en værdig afslutning på deres karriere. Filmen er blevet vist i flere biografer i Danmark i samarbejde med Faglige Seniorer, en organisation for pensionister. Filmen vises også på dk4.


Se programmet allerede nu på dk4.tv

Se et spot for programmet her:
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.