Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Kirsten Christensen: Drømmen rider forbi - det haster

Kunstmaler og keramiker Kirsten Christensen fyldte 80 år i februar 2023, og er i gang med ”Den sidste udstilling” – stærkt inspireret af den svenske kunstner Hilma af Klints skæbne.

Mød Kirsten Christensen i et portræt, der bl.a. giver indblik i hendes sociale engagement og i hendes arbejdsmetoder. Kirsten Christensen er opvokset i efterkrigstidens København med en enlig, fattig mor. Hendes tidlige kunst afspejler opvæksten og især samlivet med moren og dennes psykiske sygdom.

Udstillingen ”Min mor og mig” findes nu på Statens Museum for Kunst. Kirsten Christensens arbejde har ofte været provokerende, og for år tilbage var hun involveret i en skattesag, hvor hun kæmpede ihærdigt, fordi hun følte sig uretfærdigt behandlet. Hendes værker er, ud over SMK, også repræsenteret på bl.a. Holstebro Kunstmuseum, og mange af hendes udsmykninger kan stadig ses på biblioteker, gymnasier og i svømmehaller landet over. Foruden selv at skabe udsmykninger har Kirsten Christen siddet i Kunstfondens udsmykningsudvalg i 3 år.


Se et spot for programmet her:

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.