Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Annonce


Portugisiske kulturperler: Sintra

”At rejse er at leve”, sagde eventyrdigteren H.C. Andersen, og ét af de steder han rejste til var Portugal. Specielt de portugisiske kongers sommerresidens gennem mange århundreder SINTRA ca. 35 km. nord for Lissabon betog den da 61 årige rejsende. Her fandt han et paradis, som han aldrig før havde oplevet, og her fandt han eventyrslottet over alle eventyrslotte: Palacio da Pena.

Nu har dk4´s Frantz Howitz rejst i Andersens fodspor og besøgt Sintra - og han er mindst lige så begejstret over dette historiske område med slotte, en maurisk borg, excentriske villaer, overdådige parker og landskaber fulde af mystik, som eventyrdigteren var det, da han besøgte stedet i 1866.

Sintra byder sine mange besøgende på en perlerække af oplevelser. Frantz Howitz begynder omvisningen på den mauriske borg Castello dos Mouros højt hævet på en bjergtop med en utrolig udsigt. Det er anstrengende at gå rundt på muren, men det er umagen værd, for pludselig mødes man af et syn, man aldrig glemmer. Endnu højere hævet over castelloet kommer eventyrslottet Palacio da Pena til syne på et nabobjerg. Det var her Portugals sidste konger boede om sommeren i et langt køligere og behageligere klima end det. Lissabon kunne byde på.

Sintra broedtekst1lillePalacio da Pena har fungeret som museum lige siden året efter, at den sidste konge måtte abdicere i 1910, og det fremstår både ude og inde næsten uberørt. Slottet ER eventyrligt med et væld af spektakulære stilmæssige detaljer at gå på opdagelse i, og fra en udvendig balustrade er der et utroligt vue ned på Castello dos Mouros og ud over hele det storslåede landskab.

Hver dag gennem sit flere uger lange besøg i Sintra vandrede H.C. Andersen den lange vej nede fra det gamle Sintra op gennem skoven med de forvitrede klippefremspring og maleriske vegetationer for at slutte turen ved Palacio da Pena. Det var dengang og er stadig en eventyrlig tur, der er som at træde ind i ét stort romantisk maleri, som endnu tidligere den romantiske digter Lord Byron også var betaget af. Her fandt han ”ånden i naturen”.

Også nede i selve Sintra by er der seværdigheder at besøge. Byens vartegn er det ældste kongeslot Palacio Nacional de Sintra med de to underlige, 
Sintra broedtekst2lillekonkave skorstene og de mange overdådige sale. Den største oplevelse er alligevel den excentriske villa med tilhørende park Quinta da Regaleira, hvor Frantz Howitz bl.a. fører seerne med ned i en dyb skakt og videre gennem en mørk grotte for til sidst at møde lyset og et sprudlende vandfald. Dette er en park med overraskelser og religiøse symboler, men først og fremmest er det en sansepark, man ikke besøger uberørt.

Sintra er én af flere portugisiske kulturperler, Frantz Howitz besøger. 


Annonce

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.