Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

To slags pandekager og en tournedos

Alle opskrifterne er til 4 personer


Røget laksepandekager 


Pandekager:pgm 4 laksepandekage 800x450
 200 gram mel
 3 æg
 3 dl mælk
 En god håndfuld spinat eller basilikum eller grønkål osv. – du kan bruge den smag der passer dig
 Sidst, men ikke mindst skal du huske salt og peber
Den grønne ingrediens skal blendes med lidt af mælken, så du får en dejlig grøn farve. Herefter blander du resterende mælk, mel og æg sammen til en blank dej. Husk salt og peber. 
Varm en pande op og kom lidt smør eller olie på, og kom dejen på i et tyndt lag. Jeg plejer at bruge en 20 cm pande. Det syntes jeg er en god og passende størrelse, men du bruger lige den størrelse der passer dig.


Fyld:
 200 gram røget laks (det er lige meget om du bruger koldt eller varmt røget laks)
 1 lille bundt dild
 Saften fra 1 lime
 1 dl creme fraiche 18 %
 1 dl mayonnaise
 Salt og peber

Pluk laksen og blend eller hak den meget fint. Kom i en skål og vend creme fraiche, mayonnaise, limesaft og smag til med salt og peber. Juster med creme fraiche og mayonnaise måske skal der bruges lidt mere eller måske lidt mindre end hvad opskriften siger.
Når pandekagerne er klar, fordeler du fyldet med en palet eller en dejskraber. Pas på at laget ikke bliver for tykt, så vil det flyde ud, når du ruller pandekagen sammen.
Pynt:
 Rejer i lage, en lille bøtte ca. 180 gram, så er der ca. 80 gram i drænet vægt og det er passende som pynt, dog kan du sagtens bruge mere hvis du syntes det er for lidt.
 Et lille bundt dild
 Hoisin
 Limesaft (kan undlades)
 Salt og peber

Dræn rejerne og smag til med lidt salt og peber, ikke for meget. Vend med Hoisin, limesaft og hakket dild. Skær pandekagerne ud i passende stykker og stil stykkerne på højkant. Pynt med rejerne og frisk dild.  


Tournedos 
 Oksemørbrad 4 gode stykker af 200-225 grampgm 4 tournedos 800x450
 Hvidløg
 Timian
 Sød kartoffel
 Smør
 Salt og peber
 Ost (evt. Gammel Knas, det er den bedste smag efter min mening, men brug lige den, der passer dig)
 Olie
 Piskefløde
Få din slagter til at pudse kødet af for dig og dup det med køkkenrulle inden du steger. Krydre med salt og peber og brun kødet på en forvarmet pande på alle sider. Kom i ovn ved 200 grader 6-8 minutter alt efter vægten på kødet, eller til kødet har en kernetemperatur på ca. 55 grader, det svarer til medium. Når du tager kødet ud af ovnen, kan du vende kødet på en pande med smør, timian og hvidløg (ikke nødvendigt, men giver lige det sidste) hvis du skal have det på panden igen skal kernetemperaturen være lidt under det du gerne vil ende med. Vigtigt, vigtigt kødet skal trække lige så længe som det er blevet stegt og ikke under folie, men gerne under et viskestykke. 


Tilbehør: 
Imens laver du mos af søde kartofler. De skrælles og skæres i passende stykker. Kog i letsaltet vand med frisk timian, til de er helt møre. Mos gennem en sigte eller med en el pisker, eller et kartoffeljern. Rør med koldt smør og varm piskefløde. Smag til med salt og peber.
Mere tilbehør:
 8 stk. grønne asparges
 1 stort løg
 1 rød peber
 1 god håndfuld ristede løg 
 Ca. 8 dl kalvefond eller anden fond. Køb gerne en færdig og den kan naturligvis også laves selv. Selvgjort er naturligvis altid dejligt, men du kan altså købe fine produkter som holder god standart. 
Rist asparges i smør på en pande sammen med løg i halve ringe, rød peber i halve ringe. Kom fond på panden og kog ind med piskefløde og de ristede løg. Giv evt. lidt kulør hvis du ønsker en mørkere farve.
Server over kødet og med garnituren på tallerkenen, riv gammelt knas over og server og nyd. 


Pandekager med vanilje parfait, æble, sukkersirup og nødder
 3 ægPgm 4 pandekage m is 800x450
 5 dl mælk
 5 dl mel
 3-4 spsk. sukker
 2 tsk. vaniljesukker
 Revet skal fra 1 citron
 100 gram smør
Brug evt. en lille smule salt da det fremhæver de andre smage i dejen, men pas på kun, en lille smule.
Smelt smørret og riv skallen fra citronen. Pisk herefter æggene sammen i en skål med sukker, evt. lidt salt, mel, vaniljesukker og melet.
Rør godt sammen og lad dejen hvile i 15 minutter i køleskabet. Når dejen er klar, pisker du den endnu engang godt igennem. Og steger i smør på en varm pande, jeg bruger gerne en pande på 20 cm. Hvilket jeg syntes er en god størrelse. 


Vanilje parfait:
 8 æggeblommer
 200 gram sukker
 1-2 stænger vanilje eller 3-4 tsk. vaniljesukker
 ½ liter piskefløde
Æggeblommer piskes sammen med sukkeret i en skål. Pisk indtil massen er lys og luftig. Hvis du bruger vaniljestænger, skal de deles på langs og kornene tages ud med bagsiden af en kniv. Tilsæt kornene eller vaniljesukkeret. Piskefløden piskes til den har en blød konsistens, må ikke være for hårdt pisket. Vend forsigtigt i æggemassen og kom i en form, dæk med husholdningsfilm og stil i fryser i minimum 6 timer.


Topping:
 40 gram smør
 1 spsk. vand
 1 lille æble
 2 spsk. hasselnødder
Smelt sukker på panden og tilsæt smørret samt lidt vand og lad det blive til en dejlig karamel. Æblet skæres i tynde både og vendes i karamellen sammen med hasselnødderne. 
Server til dine nystegte pandekager oven på din lækre is. 
God fornøjelse!


 

Forret:

2 slags tun

 

Fersk tun med sesam

·         Sesam olie

·         Wakame-tang

·         Sesamfrø

Tun stegt med peber og aioli

·         Peberblanding med 5 slags peber

·         Lidt olie til stegning

·         Safran

·         Hvidvin

·         Hvidløg

·         Mayonnaise

Tunen duppes og skæres i passende stykker. Den ene del anrettes i skiver og pyntes med Wakame tang, sesam olie og sesamfrø. Sesamfrøene skal ristes på en tør pande inden de kommes over tunen.

Den anden del af tunen duppes ligeledes og steges på siderne, kun til den får farve, herefter vendes den i peberblandingen. Serveres med hjemmerørt aioli: safran udblødes i hvidvin. Vinen, safran og knust hvidløg vendes i mayonnaise og smages til.

 

Hovedret:

Torsk bagt i serrano-skinke med guldæg, peberrod og løvstikke samt grønne asparges med knas

·         600-700 gram fersk torsk

·         Serrano-skinke i skiver

·         1 lille stykke peberrod

·         1-2 bt. grønne asparges

·         Et lille stykke Gammelt Knas

·         karse

·         1 bt. løvstikke

·         1 løg

·         2-3 pastinak

·         1 gulerod

·         Lidt fond, gerne kyllingefond, (fiskefond er jo nærliggende, men jeg kan selv bedre lide smagen af fonden fra kylling)

·         Æg

Torsken duppes og krydres med salt og peber. Skær den i passende stykker og kom en skive Serrano-skinke rundt om. Sæt i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 14 minutter.

Pastinak, gulerod og løg skrælles og skæres i passende stykker, hvorefter de sauteres i olie i en gryde. Kom hakket løvstikke ved, fond og herefter piskefløde. Kog godt igennem til passende konsistens og smag til med salt og peber.

Kog dit æg til det er hårdkogt og lad det afkøle. Ægget halveres og blommen tages ud og passeres gennem en sigte, blandes med mayonnaise, salt og peber, stilles koldt. Nu vender du det resterende æg uden blomme i mel, æg og rasp og steger det i hed olie. Når ægget er stegt færdigt, sprøjter du æggeblommemassen tilbage i ægget. Serveres oven på torsken med den dejlige sauce, pynt med peberrod og hakket løvstikke. Garniture er de grønne asparges som koges i let saltet vand ca. 2-3 minutter. Anrettes ved torsken og gammelt knas rives over, pynt med karse.

God fornøjelse!

 

 

 

 

 

 

 

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.