Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter
Møllernes historie i Danmark (3:3): Danmarks Edison
”Den, der kommer først til mølle, får først malet”, lyder et gammelt ordsprog. Siden før vor tidsregning har møllen været en del af menneskets teknologi. Det handler om at bruge naturens kræfter til vores fordel. Grundprincippet er det samme, men gennem tiden har brugen af møllerne, ændret sig.


I ”Møllernes historie i Danmark” skal det handle om skridtet fra vandmøllen i vikingetiden, frem til de strømskabende vindmøller, hvis moderne industri startede netop i Danmark.

I det tredje program går vi i Poul La Cours gemmer. Poul La Cour var manden bag den første mølle, der skabte elektricitet. Vi prøver at tegne et portræt af den meget foretagsomme mand, der blev kaldt ”Danmarks Edison”. Hvad var det han opdagede, der var så epokegørende? Og hvordan kom han frem til den geniale løsning? Vi skal til hans værksted, på jagt efter manden og de opdagelser, der førte ham til hemmeligheden bag vindens tæmning. Vi skal også med Emma Paaske på jagt efter den første mølle, der skabte elektricitet. Vejen fører os bl.a. frem til en af verdens største vindtunneler.

Se et spot for programmet her

Kommende sendetider
Programmet er ikke programsat i den kommende tid.
Relaterede emner
» Det bedste og det værste ved EU: Kristian Jensen
» Kalk, kilder, kunst og kold krig - i Rebildcentret
» Innovative raflebægre - af Frede Høst
» RUDI NIELSEN: Om Rudi og Harald
» film:syn - på besøg hos Nordborg Bio