Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter
Dansk-tysk med Matlok om Tyskland efter Merkel: Marlene Wind
Den 26. september var der valg i Tyskland. Merkel-æraen er slut, og landet skal have ny kansler – og regering. Hvordan ser det ud for Tyskland? Hvad kan det betyde for Danmark, Europa og for resten af verden? Spændende bliver det - mere end nogensinde før.


Derfor har dk4’s Tysklands-ekspert Siegfried Matlok allerede nu påtaget sig opgaven med at orientere seerne om valget i Tyskland og de mange aspekter deraf. Det sker med en række interviews med danskere og tyskere med særligt kendskab til tysk, dansk og europæisk politik.

I denne udgave af programrækken er der særligt fokus på Tysklands rolle i EU – i de 16 år med Angela Merkel som kansler, men også i det fremtidige Europa. Matloks gæst er derfor professor Marlene Wind. Hvilke muligheder ser hun for en ny tysk regering? Vil den prioritere Europa på en anden måde? Hvordan vurderer professoren Angela Merkels indsats og betydning?

Ved valget den 26. september viser den foreløbige optælling af stemmerne: SPD 25,7 %, CDU/CSU 24,1 %, De Grønne 14,8 %, FDP 11,5 %, AfD 10,3 % og Die Linke 4,9 %, Andre 8,7%. Sonderingerne om en ny regering er i gang.
Kommende sendetider
Programmet er ikke programsat i den kommende tid.
Relaterede emner
» Bertel & Isam B
» KulturHave med Gunhild Lange Skovgaard
» Stenos sanselige EU (9:10)
» Danmark - nede i Europa (2)
» Stenos sanselige EU (8:10)