Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på
denne side
Accepter
Nyhedsarkiv
De danske køkkenfortællinger: Den med Dyrlægens natmad
Madhistoriker Bettina Buhl og kokken Jesper tager seeren med bag om det danske smørrebrød og dykker ned i både historien og de kulinariske håndværkstraditioner, der gør smørrebrød til noget særligt.
Kelternes verden - Europas urkraft
I programmet “Kelternes Verden - Europas Urkraft” er vi på besøg på Moesgaard Museum. Her dykker vi ned i den ukendte historie om de vilde keltere i Nord- og Centraleuropa.
Roskilde Airshow 2025
Kom med til Roskilde Airshow, der i år fejrer 30-års jubilæum. Siden 1995 har foreningen bag, hvert andet år, inviteret til luftakrobatik og muligheden for at møde repræsentanter fra flybranchen og komme helt tæt på teknologien og talentet bag.
Taiwan rundt på cykel (6:6)
Hop i sadlen og tag med Niels-Ole Rasmussen på opdagelse hele Taiwan rundt – landet hvor naturens kraft og menneskets livsglæde smelter sammen i ét stort eventyr.
What2Watch - uge 50
I ”What2Watch” består den faste anmelderstab af Ann Lind Andersen, Maria Månson og Oskar Bang Hansen.
Jagten på det ukendte (3:6): Ubegribelige tempelsten og spoler af vulkansk glas
Forfatter og globetrotter Klaus Aarsleff tager os med på en rejse til fortidsgåder og uforklarlige fænomener.
KulturHave med Søren Bak-Jensen
Som direktør for Danmarks museum for demokrati, fællesskab og arbejdsliv har han fokus på de socialhistoriske elementer – og bl.a. hvordan fællesskaber og ulighed/lighed har formet sig.
Bubber & Raketten: Viking Run (2:2)
Uanset hvor man kigger hen, så er der oplevelser i vente. Bubber får indblik i underholdningen, i forplejningen, men mest af alt, så bliver Bubber klogere på de mange biler, deres lyde og deres forskellighed.
Kroghsminde - en gård, en slægt
Tag med til Kroghsminde, en økologisk og biodynamisk slægtsgård i Vestjylland – en gård, hvor tradition møder innovation – og en gård, hvor slægtskabet går helt tilbage til slutningen af 1700-tallet, og hvor der gennem generationer har været drevet landbrug i pagt med naturen.
Delta Kilo (17): Fremtidens flåde
Danmark står foran den største opgradering af flåden i årtier – men er vi ved at bygge fremtidens flåde med fortidens briller?
Danmark på tværs (1:4)
De to venner, Thomas og Henrik, har ikke helt samme opfattelse af, hvad en god ferie er. Thomas foretrækker wellness og forkælelse i luksuriøse rammer, mens Henrik nyder det simple liv i naturen med vandreture og mad over bål.
Noget i glasset - portvin, en fortryllende drik
Med risiko for at fremstå som et klassisk eksempel på en gammel og affældig vinhandler med blå næse, så vover Ib Bergkjær alligevel pelsen og siger bramfrit: ”Jeg elsker portvin - men drikker det desværre alt for sjældent”.
Dansk-tysk med Matlok: Holger Sandte
Efter forårets valg 2025 i Tyskland var der også i Danmark store forhåbninger til den nye kansler Friedrich Merz, som næsten blev opfattet som en ny Messias for Tyskland og Europa.
Jagten på det ukendte (2:6): Den synske nordmand og trangen til store sten
Forfatter og globetrotter Klaus Aarsleff tager os med på en rejse til fortidsgåder og uforklarlige fænomener.
Delta Kilo (16): Værnepligt og de spørgsmål den rejser
Værnepligten bliver længere – op til 11 måneder fra 2026 – men er Forsvaret klar til at modtage de unge?
AI til tiden - med Bent Dalager: AI og dataetik
Hvilket potentiale er der i kunstig intelligens – også kaldet AI – for den enkelte borger og for samfundet? Hvor kan vi med sikkerhed få glæde af kunstig intelligens, og hvor er der ikke så meget af komme efter?
Aktionæren - dine penge: Champagne eller aktiebobler?
Bobler - det er noget vi drikker, men på aktiemarkedet, er det også noget, vi frygter.
Det Grønlandske Hus (1:4): En hjælp til at finde vej i det danske system
Grønland er for tiden på manges læber – eller sagt på en anden måde; Grønland er kommet i rampelyset qua den amerikanske præsidents interesse for landet. Det har fået mange danskere til at stille spørgsmålet; hvad ved vi egentlig om Grønland og grønlændere?
KulturHave med Stig Ørskov
Han satte kunsten i spil i Politikens Hus, med udstillinger i forhallen – og har i et kvart århundrede været en del af mediehuset.
De danske køkkenfortællinger: Den med kartoffelmadden
I dette afsnit dykker madhistorikeren Bettina Buhl og kokken Jesper ned i kartoflens fascinerende historie og dens betydning i dansk kultur.
Forrige
Næste