Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Historisk julemad med Bi Skaarup: Juleaften

Julen er over os, og med til julen hører de mange madtraditioner. Alle traditionerne har en historisk baggrund - mange fra 1800 tallets borgerskab.


Er der en person, der ved noget om madhistorie er det Bi Skaarup, der endnu engang har inviteret dk4´s Frantz Howitz og et TV hold indenfor i sit kursuskøkken på Falster. Denne gang er det julemad, det gælder.

Selve juleaften er speciel. Her skal der serveres gåsesteg, men Bi Skaarup har valgt at fylde den med halvkogte kvæder og ingefær inspireret af en gammel engelsk opskrift fra 1400 årene. Desserten er i mange danske hjem en Ris a la Mande, men forløberen - en risbudding pyntet med kirsebærsovs og hakkede mandler - er mindst lige så smagfuld og mindre fedende.


historisk julemad_del1_02Desserten er i mange danske hjem en Ris a la Mande, men forløberen - en risbudding pyntet med kirsebærsovs og hakkede mandler - er mindst lige så smagfuld og mindre fedende.

Ingen jul uden julegodter skabt af marcipan og endelig byder Bi Skaarup på en krydret rødvin - også kaldet en "Biskop". 

Hele første del af "Historisk julemad med Bi Skaarup" er inspireret af "Peters Jul", der findes på Kunstindustrimuseet i forfatterens eget eksemplar.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.