Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Annonce


Kierkegaards Kartel med Peter Tudvad

”Det er brand godt skrevet. Det er forførerisk. Han er en stilistisk mester. Han forstår virkelig at trænge ind under huden og drage en til sig. Og når man står i et eller andet skidt og snavs i sin egen tilværelse og søger nogle svar, så er Kierkegaard altid parat til at hjælpe en – og bedrage en”.

Ordene er Peter Tudvads, og de udgør blot en lille del af den passionerede Kierkegaard-læsers begejstring for den jubilerende filosof. Tudvad kom først i gang med Kierkegaard-læsningen som 24-årig filosofistuderende, men siden da har han været en af landets mest engagerede og vidende Kierkegaard-læsere.

Men Tudvad er ikke kun begejstret. Hør også om hans forbehold, og om hvad bedraget går ud på, når han er gæst i ”Kierkegaards kartel”.


Den 5. maj 2013 er det 200 år siden, at Danmarks verdensberømte filosof, forfatter og teolog Søren Aabye Kierkegaard blev født. Det markerer dk4 i samarbejde med Søren Kierkegaard Forskningscenteret med den helt nye programrække ”Kierkegaards kartel”.

Vært på programmerne er forskningscenterets leder Pia Søltoft, der i hvert program blandt andet spørger en Kierkegaard-forsker, en filosof, en forfatter, en formidler eller på anden måde interesseret Kierkegaard-læser, om hvornår han eller hun kom i gang med læsningen af Kierkegaard. Hvorfor det skete? Hvilken tekst, der blev læst først? Hvad det fascinerende og eventuelt også det frastødende ved Kierkegaard er? Hvad Kierkegaard kan bruges til i dag, hvis han ellers kan bruges til noget. Og hvordan Kierkegaard-fødselsdagen bør fejres?

Ud over Peter Tudvad har programrækken følgende deltagere:

Anna Libak
Ettore Rocca
Lilian Munk Rösing
Anders Kingo
Erling Jepsen
Wenche Marit Quist
Thomas Fauth Hansen
Stig Dalager
Jakim Garff
Eberhard Harbsmeier
Peter Thielst

Annonce

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.