Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Annonce


Kierkegaards Kartel med Lilian Munk Rösing

”Selvom han siger, at det æstetiske og ironiske er noget, man skal lægge bag sig, så er han selv en æstet og ironiker i sin måde at skrive på. Hele denne kinesiske æske af fortællere og udgivere og brevskrivere”.

Lektor og kritiker Lilian Munk Rösing stiftede første gang bekendtskab med Søren Kierkegaard, da hun begyndte at studere litteraturvidenskab – mest som en del af det uskrevne pensum. Fokus var på ”Enten eller”, og som det fremgår af ovenstående blev Kierkegaard nærmest læst mod Kierkegaard.

Lilian Munk Rösing blev senere meget inspireret af den slovenske filosof Slavoj Zizek og vendte i denne sammenhæng tilbage til læsningen af Kierkegaard – nu med en helt anden tilgang. Hvad den går ud på, og hvordan Lilian Munk Rösing i øvrigt vurderer Kierkegaards betydning i dag, og hvordan hun nu beskæftiger sig med ham, fremgår af programmet, hvori Lilian Munk Rösing er gæst hos Pia Søltoft i ”Kierkegaards kartel”.


Den 5. maj 2013 er det 200 år siden, at Danmarks verdensberømte filosof, forfatter og teolog Søren Aabye Kierkegaard blev født. Det markerer dk4 i samarbejde med Søren Kierkegaard Forskningscenteret med den helt nye programrække ”Kierkegaards kartel”.

Vært på programmerne er forskningscenterets leder Pia Søltoft, der i hvert program blandt andet spørger en Kierkegaard-forsker, en filosof, en forfatter, en formidler eller på anden måde interesseret Kierkegaard-læser, om hvornår han eller hun kom i gang med læsningen af Kierkegaard. Hvorfor det skete? Hvilken tekst, der blev læst først? Hvad det fascinerende og eventuelt også det frastødende ved Kierkegaard er? Hvad Kierkegaard kan bruges til i dag, hvis han ellers kan bruges til noget. Og hvordan Kierkegaard-fødselsdagen bør fejres?

Ud over Lilian Munk Rösing har programrækken følgende deltagere:

Peter Tudvad
Anna Libak
Ettore Rocca
Lilian Munk Rösing
Anders Kingo
Erling Jepsen
Wenche Marit Quist
Thomas Fauth Hansen
Stig Dalager
Jakim Garff
Eberhard Harbsmeier
Peter Thielst


Annonce

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.