Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Ib Glindemann i Musikalsk Talkshow

dk4 har været i arkivet og fundet ”Musikalsk Talkshow med Ib Glindemann”, der blev optaget kort før hans 75-års fødselsdag.

Orkesterlederen, musikarrangøren og komponisten Ib Glindemanns liv og musikalske karriere har været farverigt og ofte også problematisk, for han har sjældent kunnet holde mund med sine kontroversielle meninger om fx popmusikken. Bl.a. har han helt tilbage i begyndelsen af 60´erne udtalt, at The Beatles er overvurderet. Den holdning står han stadig ved i dk4´s ”Musikalsk Talkshow”.

Der var fuldt hus til dk4´s optagelser af ”Musikalsk Talkshow”, der fandt sted i Peugeot Taastrups showroom, - i folkemunde også kaldet ”Løveburet”. Det blev en underholdende aften med god bigband musik, Theis Jensen som solist og en oplagt Ib Glindemann, der sprudlede af liv og gode historier.

Et specielt afsnit af ”Musikalsk Talkshow med Ib Glindemann” mindes den store, svenske jazzsangerinde Monica Zetterlund, som Glindemann ”opdagede” under en turné i Sverige og lancerede i København. Allerede da spåede han, at hun ville gå hen og blive verdensberømt. Det blev hun som bekendt også. Til ære for Monica Zetterlund arrangerede Ib Glindemann til lejligheden en instrumental udgave af et af hendes store ”hits” – ”Sakta vi gå genom Stan”.

Selvom der er tale om et ”Musikalsk Talkshow”, blev der også tid til at berøre andre sider af fødselarens liv – den ”søgende” side. Gennem mange år dyrkede Glindemann yoga og var medstifter af et yogacenter i Gylling ved Horsens, han har i mange år været vegetar, hylder hinduismen og tror på reinkarnation, samtidig med at han elsker de danske kirker. Glindemann har også været gift, men blev skilt efter 7 år. Hans daværende svigerfar var en ledende skikkelse indenfor Syvendedags-adventisterne, og Ib Glindemann var hinduist. Det skabte så mange problemer og had, at det endte med en skilsmisse. ”Vi skulle aldrig ha været skilt, for vi elskede hinanden”, fortæller en sjældent åbenhjertig Ib Glindemann til programmets vært og tilrettelægger Frantz Howitz.

”Musikalsk Talkshow med Ib Glindemann” slutter af med et trefoldigt ”Ib – Ib – HURRA”, og der er meget at råbe ”hurra” for – ikke mindst når det gælder fødselarens utrættelige kamp for det bedste i jazzen. Det er først og fremmest HER han bør høste stor anerkendelse – også selvom Danmarks Radio undlader at spille ham. – dk4 har til gengæld valgt at gi Ib Glindemann et program på næsten to timer…

Ib Glindemann døde den 5. april 2019.


”Gensyn på dk4” giver mulighed for at se, eller gense, skatte fra dk4’s tv-arkiv. Udsendelsernes tekniske kvalitet er af ældre dato.

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.