Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Kenni Kruse - en upcoming star

Oplev designeren Kenni Kruses forunderlige univers på dk4

Kenny Kruse_Kronings_kaabe_lilleHver af Kenni Kruses forunderlige kreationer fortæller en historie om kvinders situation både i historisk og nutidigt perspektiv. Historien kan måske ikke aflæses præcist af beskueren, når Kenni Kruses værker udstilles på fx Nationalmuseet eller nogle af de andre museer rundt om i verden, hvor han får større og større opmærksomhed. Et godt eksempel er en kåbe, der har været udstillet på Nationalmuseet. Den er inspireret af den beklædning, der er typisk for prostituerede, i kombination med fortidens traditionelle kroningskåber. Denne forunderlige sammenstilling aflæses af Kenni Kruses valg af materialer, der både er billige kunststoffer og dyre silker samt pelsværk. Beklædningens fokus er på en rund åbning ind til skridtet, hvorigennem ”forretningen” kan gennemføres.

Kenni fotograferer_lilleKenni Kruses vej til nu at være ”upcoming star” inden for sit område har ikke været lige. Han er født og opvokset i Frederikshavn, hvor han har været lidt af en ”fremmed fugl”. Allerede som barn kreerede han kunstinstallationer i baghaven og skabte store kostumer inspireret af bl.a. ”Alice i Eventyrland”. Han gik også til ballet og lærte derigennem meget om, hvordan et kostume skal tilpasses en krop, så man kan bevæge sig frit og føle sig vel tilpas. Skoletiden i Frederikshavn var ikke særlig lykkelig, men én af hans lærerinder lærte ham at stole på sig selv både bogligt og kreativt. Det blev en god basis for den intellektuelt og sprogligt begavede Kenni, der blev student og begyndte at læse engelsk på Københavns Universitet. Det var dog den kreative side af Kenni Kruse, der vandt, og han blev ved første forsøg optaget på Det Kongelige Danske Kunstakademis design-, og tekstillinje.

Det er dk4´s Frantz Howitz, der tilfældigt stødte på et af Kenni Kruses designs hos en fælles god bekendt. ”Hvem har dog skabt dette. Det er noget helt unikt”, var det første, Frantz Howitz tænkte. Da han satte sig mere og mere ind i Kenni Kruses forunderlige verden, var der ikke længere nogen tvivl. Her er et talent og en personlighed udover det sædvanlige, som dk4´s seere skal delagtiggøres i.

Frantz og_Kenni_lilleFrantz Howitz fik mulighed for at følge et fotoshoot, hvor Kenni Kruse skulle fotografere sin nyeste minikollektion. Som altid benyttede han sig af sin yndlingsmodel og muse Monika Havnø. Som altid har også denne kollektion en historie, der denne gang er videnskabelig og desuden indbefatter god viden om geometri. Resultatet er forbløffende og kunstværker, der er meget langt fra almindelig haute couture. Flere af Kennis kreationer lejes ud til bl.a. fotosessions, hvor der kræves en speciel iscenesættelse, og endelig er der stor interesse for at vise dem på diverse museer.

Er der noget, Kenni hader, så er det, hvis man sidestiller hans kreationer med noget, en popdiva kunne iføre sig som kostume. Gennem venner i England har han dog mødt Lady Gaga og haft møder med hende. ”Det var ikke botanik, vi diskuterede”, fortæller Kenni med en lumsk smil til Frantz Howitz. Ingen ved, hvad fremtiden bringer, men der er ingen tvivl om, at Kenni Kruse er en ”upcoming star” på vej ud i den store verden med sine værker.

Kenny Kruse_Fra_The_Grey_and_Lonely_Garden_lille
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.