Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Tenerife på kryds og tværs (3:3): Turismen

Tenerifes sydkyst har gennem årtier tiltrukket solhungrende danske vinterturister. Kun få bruger dog ferieøens potentiale, og endnu færre er klar over, at begrebet ”turisme” opstod ved Puerto de la Cruz på den frodige nordø.

Hvilke tilbud har Tenerife at byde på, ud over smukke strande nedenfor de mange luksuriøse turist-resorts, på den næsten altid solbeskinnede sydkyst? At der er mange muligheder, hvis man er interesseret i historie og store naturoplevelser, har dk4´s serie ”Tenerife på kryds og tværs” allerede givet seerne nogle bud på, men der er meget mere. Programseriens del 3 handler om turisternes Tenerife og lægger ud med lidt historie.

Tenerife paa_kryds_og_tvaers_Turismen_Aqua_garden_lilleBegrebet ”turisme” opstod på Tenerife i midten af 1800-årene, hvor oplevelseshungrende englændere tog til den smukke ø om bord på nogle af de fragtbåde, der forinden havde sejlet kanariske vine, rørsukker og bananer til Europa. Især var det området omkring Puerto de la Cruz der tiltrak langtidsturisterne. Først og fremmest flokkedes de omkring det højtbeliggende og kølige område Taoro. Her er der i dag et stort rekreativt og smukt område, hvor man stadig kan se nogle af de gamle villaer, som rige englændere lod bygge. I forbindelse med én af villaerne er der i dag anlagt en smuk have – en ”Aqua Garden” - med udendørsservering og en privat botanisk have. Her sidder først og fremmest lidt ældre turister og vegeterer over en juice eller en kop te, mens de nyder den fredfyldte atmosfære. ”Aqua Garden” er én af de små ”hemmeligheder”, som dk4´s Frantz Howitz afslører for seerne i dette program, der kommer vidt omkring.

Selvfølgelig besøges én af Tenerifes trækplastre Drago Milenario i vinbyen Icod de los Vinos, som alle busudflugter tager til. ”Her tager man så det obligatoriske foto af det måske mere end tusind år gamle dragetræ og drager hurtigt videre”, fortæller Frantz, men pointerer at den lille, gamle by har meget mere at byde på og derfor er værd at fordybe sig i.

Tenerife paa_kryds_og_tvaers_Turismen_Sardinen_lilleNordtenerifes turistcentrum er dog Puerto de la Cruz, hvor man som turist har et utal af muligheder for at få et godt ophold. Modsat sydøens ferieresorts bor her faktisk lokale beboere, og det giver byen et genuint præg. Her kan man være så heldig at støde ind i en lokal folkefest som fx ”Sardinens begravelse”, som Frantz fik mulighed for at filme med sin iPhone, inden dk4´s tv-hold var ankommet til Tenerife med det professionelle udstyr.

Tenerife paa_kryds_og_tvaers_Turismen_Pingviner_lilleDet er også i Puerto de la Cruz, at man kan besøge Loro Parque, der begyndte som en papegøjepark, men siden har udviklet sig til nu at være erklæret Europas bedste zoologiske have. Bl.a. er der shows med papegøjer, spækhuggere og søløver, men et af de flottest anlagte områder i haven er det kæmpestore anlæg for pingviner.

I nærheden af Puerto de la Cruz ligger Tenerifes officielle vinmuseum smukt beliggende i en original gammel vingård. Her kan man smage på fremragende vine fra alle øens fem vinområder, og endelig er der et stort udvalg af restauranter. Her har Frantz valgt at præsentere to af sine absolut yndlingssteder ”El Taller, Seve Diaz” i Puerto de la Cruz´ gamle bydel og den smukt beliggende ”Terrazas del Sauzal” med udsigt ud over Atlanterhavet, El Teide og La Orotava dalen.

Tenerife paa_kryds_og_tvaers_Turismen_Operahus_lilleFor de musikinteresserede er Auditorio de Santa Cruz et must. Koncertsalen er et stykke overdådig arkitektur, der kan sammenlignes med Operahuset i Sidney. Hvad de færreste turister ved, har Tenerife sit eget symfoniorkester. Et fremragende orkester, som Frantz fik lov til at filme nogle minutter under en orkesterprøve på operaen ”Norma”.

Som turist er man selvfølgelig interesseret i strandlivet. Også her giver Frantz seeren en række muligheder både på nord-, og sydøen, men én af strandene har fået særlig opmærksomhed. El Medano. Her er der nemlig et helt særligt miljø for wind-, og kitesurfere. El Medano er en by med et strandliv, der er med til at bryde med fordommen om, at Tenerife er en ø for pensionister. Tenerife har noget for alle aldre og interesser og byder på den ene overraskelse efter den anden, hvis man er åben for de muligheder, der er.

Til sidst i programmet kommer Frantz med følgende gode råd: Lej en bil og gerne med GPS, for skiltning kan være så misvisende og mangelfuld, at man nemt kan komme til at køre forkert. Det er billigt at leje biler, benzinen er billig, men at finde en P-plads er et sandt mareridt. Derfor: Betal for en plads i én af øens utallige parkeringshuse og undgå tidsspilde, frustrationer og kedelige skænderier i bilen.


Programmet er støttet af: Den Spanske Stats Turistbureau i Danmark samt Turismo de Tenerife.

Tenerife paa_kryds_og_tvaers_Turismen_Nordstranden_lilleTenerife paa_kryds_og_tvaers_Turismen_Hus_lille
 
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.