Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Tema: Tenerife på kryds og tværs

Da dk4 havde premiere på serien ”Tenerife på kryds og tværs”, var mange seere overraskede over, at Tenerife har så meget at byde på. Historie, natur, kulinariske specialiteter og fremragende lokale vine.

Fredag den 8. september fra kl. 20.55 og to en halv time frem vises hele serien på i alt tre programmer, hvor Frantz Howitz guider rundt på øen godt hjulpet af lokale specialister, og han kommer vidt omkring.

foto tenerife_lilleDel 1 fortæller om Tenerifes tidligste historie, hvor den lokale befolkning Guancherne beboede øen, indtil de blev overmandet af Castilianske soldater. Herefter blev Tenerife koloniseret, der blev anlagt byer inde i landet først og fremmest på den frodige nordø, og spanierne begyndte at dyrke sukker og vin til eksport.
I dag ligger mange af de gamle byer stadigvæk bevaret med gamle, pittoreske huse, der vidner om fortidens store rigdom. La Laguna, La Orotave, Garachico og Icod de las Vinos er eksempler, og de besøges selvfølgelig af Frantz Howitz.


Tenerife paa_kryds_og_tvaers_Naturen_Teide_lilleI del 2 gælder det naturen, hvor El Teide og nationalparken omkring den smukke vulkan overstråler alt, men der er andre muligheder for naturelskere. Laurbærskovene på nordøens bjergområde Anaga er fx et yndet sted for de, der kan lide vandreture. Fra Anaga kan man ad en smal vej med mange hårnålesving nå ned til landsbyen Taganana, der historisk set er kendt for sin vinproduktion. Kører man videre nordpå langs havet, når man Roque de las Bodegas, hvor vintønderne i gamle dage blev bugseret ud til de ventende skibe fra bl.a. England, der var storimportør af Tenerifes søde dessertvine. Frantz Howitz slutter denne del af programserien af i nordøens turistcentrum Puerto de la Cruz, hvor han inviterer på tapasrestaurant. Her står menuen bl.a. på de berømte saltkogte kartofler med Mojo samt en meget lokal ret med kanin.


Tenerife paa_kryds_og_tvaers_Turismen_Hus_lilleDel 3 er helliget meget af det, der tiltrækker turister på Tenerife. Frantz Howitz afslører her et af sine ”hemmelige steder” i Puerto de la Cruz; en smuk ”Aqua Garden”, der omgiver en af øens ældste ferieboliger i Taoro Park. Her føler man sig hensat til engelsk kolonistil, alt imens man nyder en kop te og havens skønhed i kølighed højt hævet over Puerto de la Cruz.
Tenerife paa_kryds_og_tvaers_Turismen_Pingviner_lilleMens ”Aqua Garden” er til stille refleksion, er der mere ”gang i” Loro Park, der er udnævnt til at være Europas bedste zoologiske have. Det berømte dragetræ i den lille, pittoreske landsby Icod de los Vinos er et af stoppestederne for alle turistbusser. Selvfølgelig byder Frantz Howitz også indenfor på sin yndlingsrestaurant og får på øens officielle vinmuseum smagsprøver på nogle af de mange lokale vine.

For mange er Tenerife lig med de store turistcentre på den sydlige del af øen. Her ligger hotellerne tæt omkring strandene og lever op til alle forestillinger om et ferieparadis. For Frantz Howitz er Tenerife noget helt andet. For ham er Tenerife den nordlige del af øen, hvor der godt kan komme regnvejrsdage, men hvor der til gengæld er grønt og frodigt og mange aktiviteter, når man er til historie, overdådige naturoplevelser og ”det gode liv”.


Læs mere:
Tenerife på kryds og tværs (1:3): Historien
Tenerife på kryds og tværs (2:3): Naturen
Tenerife på kryds og tværs (3:3): Turismen

Se et spot for program 1 her

Tenerife paa_kryds_og_tvaers_Naturen_Salute_og_paa_gensyn
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.