Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Kunstens vugge: Den etiopiske fisker og Laokoon

Ved kajen i det indre København ligger Vestindisk Pakhus. Det blev bygget i tidernes morgen, hvor de store skibe kom sejlende med sukker og andre rigdomme fra kolonierne. I dag er pakhuset en skattekiste for folk, der er interesseret i kunst, arkæologi, historie og mytologi.

I dets indre kan man opleve nedslag i kunsthistorien – fra antikken og op til barokken. For afstøbningerne er kopier, der både rummer historier om originalerne, fortolkninger af fortællinger og myter, ligesom de viser forskellige epoker og deres opfattelse af verden – og dermed essensen af hvem vi er nu.

I programserien ”Kunstens vugge” tager vi udgangspunkt i Winckelmann og den danske kunstner Johann Wiedewelt – og deres samtid og kunst. Winckelmann, en for lægmand ukendt tysker, lagde grunden til danskernes kunstforståelse.

Hvordan det gik til, fortæller museumsinspektør Henrik Holm, der sagligt, og indlevende beretter om livet i 1700-årene, og om de skulpturer, der qua deres tilstedeværelse i Afstøbningssamlingen, fortæller så meget om både fortid, nutid – ja sågar måske om fremtiden. Vi møder også Bjørn Nørgaard, der reflekterer over perioden, både som kunstner og som professor.

I dette program er ”hovedskulpturerne” Den etiopiske fisker og Laokoon – begge statuer med overraskende fortællinger. Men vi runder også antikkens oprindelige udtryk, historieforvanskning og perioden, hvor kunsten får sit eget sprog.

I det kommende program af "Kunstens vugge” handler det om Tyranmorderne og Den berusede kvinde.


Se programmet allerede nu på dk4.tv


Se et spot for programmet her
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.