Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

LOKALT KVARTER: Kunsten at være Dronning (2:3)

Dronningen er et samlingspunkt for rigsfællesskabet, men også for grænselandet. I denne anden udsendelse ser vi nærmere på monarkiets historiske rolle i Sønderjylland, Dronningens særlige tilknytning til Sønderjylland og Sydslesvig samt Dronningens betydning for sønderjyderne og danskheden syd for grænsen.

I den anledning taler vi bl.a. med repræsentanter for det danske mindretal syd for grænsen og det tyske mindretal nord for grænsen. Vi følger endvidere Dronningen på nogle af hendes mange besøg og ophold i Sønderjylland.

Den 14. januar 2022 fejres H.M. Dronning Margrethe II 50-års regentjubilæum. Det danske monarki har eksisteret i over 1.000 år, og det danske kongehus er ikke blot blandt de ældste kongehuse i verden, men også det mest populære. Selv er Dronningen tæt på at være rekordernes Dronning, og med 50 år på tronen er der mere end 60 % af den danske befolkning, der ikke har kendt andre regenter.
Over 3 udsendelser ser vi nærmere på udviklingen af det danske monarki under Dronningens regentperiode, Dronningens særlige tilknytning til og betydning for Sønderjylland og Grænselandet, og den kunstnerisk meget alsidige Dronning.


   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.