Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter
Om 14 minutter
Gensyn på dk4

Mennesker i kærlige hænder

Sødisbakke er en institution med plads til 126 beboere og ca. 400 medarbejdere.

På Sødisbakke i Mariager i Nordjylland har de skabt resultater de sidste fem-seks år. I huset Bakkebo har der ikke været magtanvendelse de sidste 2 ½ år, hvor det tidligere var dagligt. På hele institutionen er sygefraværet blandt medarbejderne faldet med 26 %.

Der er opnået vigtige resultater ved at gøre tingene på nye måder. Det er disse resultater og selve metoden, som filmen handler om.

Før 2007 var konsekvenspædagogik og adfærdsmodifikation blandt de centrale nøgleord på Sødisbakke. Siden 2007 har de været erstattet af en anderledes pædagogik, hvor grundtanken er, at der ikke skal være nogen generelle regler. Ingen regler, som alle skal tilpasse sig. Pædagogikken skal udelukkende tage udgangspunkt i den enkelte beboers adfærd og behov.

Samtidig har man satset massivt på en professionalisering af medarbejderstaben. Med opkvalificering, med temadage og undervisning af de nye medarbejdere.

Målet med denne film er at vise, hvilken rolle nærvær, kærlighed, engagement og sikkerhed kan spille i det professionelle arbejde med udviklingshæmmede personer. Det er så let at sige nej og give afslag. I stedet kan man vende det om: hvad ville der ske, hvis jeg sagde ja – eller kan jeg finde et erstatnings-alternativ?
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.