Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

ErindringsBio (1)

I programserien ‘ErindringsBio’ vises historiske film fra Det Danske Filminstituts arkiv. ErindringsBio er udviklet til mennesker med demens sammen med pårørende, plejepersonale og frivillige, men er for alle, der kan lide at se film, der vækker minder.

Til ErindringsBio vises dokumentarfilm fra 1950’erne-1960’erne om almene emner, med kendte stemmer og medvirkende. På erindringsbio.dk kan du finde flere historiske film med tilhørende billeder og spørgsmål, der kan bruges til at tage en snak om egne erindringer. ErindringsBio er udviklet af Det Danske Filminstitut sammen med en række samarbejdspartnere inden for demensområdet og finansieret af Den A.P. Møllerske Støttefond samt Aage og Johanne Louis-Hansens Fond. Se flere film, der vækker minder på erindringsbio.dk

Film 1: Et par ord om Danmark (Henning Nystad, 1962):
’Et par ord om Danmark’ er et lille portræt af vores land – en kort og uhøjtidelig præsentation af Danmark og danskerne. Helge Kjærulff-Schmidt guider os gennem landet fra det brusende Vesterhav til Københavns pulserende gader. Vi ser hverdagslivet i landbrug og industri og danskernes interesse for både sport og kunst.

Film 2: Hvad skal jeg være? (Theodor Christensen, 1955):
Her får vi historien om Søren på 15 år, der drømmer om at blive maskinist. Hans forældre forventer derimod, at han tager en studentereksamen. Filmen er en oplysningsfilm om, hvor vigtig erhvervsvejledning er. Her medvirker folkekære skuespillere som Bodil Udsen og Holger Juul Hansen.


Se et spot for programmet her:

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.