Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

ErindringsBio (3)

I programserien ‘ErindringsBio’ vises historiske film fra Det Danske Filminstituts arkiv. ErindringsBio er udviklet til mennesker med demens sammen med pårørende, plejepersonale og frivillige, men er for alle, der kan lide at se film, der vækker minder.

Til ErindringsBio vises dokumentarfilm fra 1950’erne-1960’erne om almene emner, med kendte stemmer og medvirkende. På erindringsbio.dk kan du finde flere historiske film med tilhørende billeder og spørgsmål, der kan bruges til at tage en snak om egne erindringer. ErindringsBio er udviklet af Det Danske Filminstitut sammen med en række samarbejdspartnere inden for demensområdet og finansieret af Den A.P. Møllerske Støttefond samt Aage og Johanne Louis-Hansens Fond. Se flere film, der vækker minder på erindringsbio.dk

Film 1: God tur (Kirsten Bundgaard, 1956):
Et indblik i danskernes ferievaner. Dansk Vandrelaugs film viser glæderne ved at bruge sin dyrebare ferie på cykel- eller vandreture, hvor man kan overnatte på vandrehjem rundtom i Danmark. Nogle har god tid, som parret Else og Jørgen, mens andre, som den unge mand Hans, suser igennem landskabet. Filmens musik er komponeret af Bent Fabricius-Bjerre.

Film 2: Sol, sommer og badevand (Henning Ørnbak, 1954):
Oplysningsfilm om badesikkerhed med Dirch Passer i hovedrollen som den dumdristige, glade badegæst, der glemmer alle forholdsregler. Speakeren, sportsjournalisten Gunnar Nu Hansen, fortæller ham heldigvis, hvad han ikke må, og hvorfor han ikke må det.


Se et spot for programmet her:

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.