Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Årstidens bøger med Anne-Marie Mai: Vinter

En længe ventet bog er Asta Olivia Nordenhofs forsættelse af romanserien om Scandinavian Star – den forfærdelig skibskatastrofe, der i 1990 kostede 159 mennesker livet. Nu er den her med titlen ”Djævlebogen”, og den er litteraturprofessor Anne-Marie Mais første anbefaling i denne udgave af ”Årstidens bøger”.

Mai har også blik for lyrikken, og derfor kan man i programrækken altid finde inspiration til læsning af nye digte. Denne gang Luka Holmegaards ”Havet i Munden” og Nath Krauses ”Logan i Aokigahara”. Men der er også omtale af Eva Tinds roman ”Citronbjerget”, af Trisse Gejls roman ”De unævnelige” og af Kierkegaard-forskeren Joakim Garffs romandebut ”Solisterne”, hvori han bringer H.C. Andersen og Søren Kierkegaard sammen på en rejse til Rom.

Programmets klassiker er noget af en sjældenhed, for Anne-Marie Mai har genlæst Jens Baggesens ”Labyrinten”, som hun betegner som et storværk i dansk litteratur. Til sidst handler det om børnebogen, nemlig Babak Vakili og Mikkel Straarup Møllers ”Anas Hashim – sikke et liv”.

Som altid slutter programmet med litteraturprofessorens helt personlige ”Top 3” blandt de omtalte bøger.


Se programmet allerede nu på dk4.tv


Se et spot for programmet her:

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.