Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter
Kl. 14.00
Gensyn på dk4

Anne-Vibeke rejser Paris

I dette rejseprogram giver Anne-Vibeke en masse rejseinspiration til franskmændenes historiske og smukke hovedstad, Paris.

Paris er i dag opdelt i 20 forskellige områder – også kalder arrondissementer. 12 af disse blev oprettet helt tilbage i 1795 og de resterende 8 i 1860. Alt efter hvor du bor i Paris, så er det altid godt at kende sin arrondissement. Herudover er det godt at kende udtrykkene ”Rive Gauche” og ”Rive Droite”, som betyder hhv. højre og venstre side af Seinen. Når du har styr på disse begreber, er det faktisk slet ikke så svært at finde rundt i ”byernes by” Paris.

I programmet er Anne-Vibeke på busrejse, men du kan sagtens rejse på alle mulige andre måder så som en forlænget weekend med en du holder af, en tur med venner eller rejse i autocamper eller med campingvogn, hvor du måske fortsætter til Sydfrankrig eller Normandiet.

I programmet giver Anne-Vibeke dig en guide til de forskellige bydele:

Bydel 1 - Latinerkvarteret 5. Arrondissement
Ile de la Cité er er mindre ø midt i Seinen og det er her du finder hele Frankrigs imponerende katedral Notre Dame, som brændte på tragisk vis d. 15. april 2019 og forventes af genåbne december 2024. Det er her du finder Latinerkvarteret fra dengang, der blev talt latin i gaderne.

Bydel 2 - Eiffeltårnet 7. Arrondissement
Eiffeltårnet er ikke bare symbol for Paris, men for hele Frankrig, og siden det åbnede d. 31. marts 1889, har tårnet været en del af byens historie. Ca. syv millioner er oppe i det 330 meter høje tårn hvert år. Det er hele turen værd at komme op og se byernes by lidt fra oven. Man kan næsten ikke sige, at man har været i Paris uden at have været oppe i Eiffeltårnet bare en gang.

Bydel 3 - Le Marais 4. Arrondissement
Det er ikke uden grund, at Børsen ligger lige her. Det sammen gælder de gamle markedshaller, der i dag er et gigantisk shoppingcenter. Gaderne, hvor mange af dem er gågader, er fyldt med genbrugsforretninger og dyre vintagebutikker.

Bydel 4 - Champs Élysées 8. Arrondissement
Her finder du både Triumfbuen og verdens mest kendte boulevard Champs Élysées, der skærer sig næsten to kilometer gennem byen i en lige linje over Place de la Concorde og helt til verdens største museum Louvre.

Bydel 5 - Montmartre 18. Arrondissement
På Montmartre troner den smukke kirke Sacré Coeur, der stod færdig i 1914, men blev ikke indviet før efter 1. verdenskrig i 1919. Hele Montmartre er fyldt med små gader med kreativ shopping og den verdenskendte kabaretscenen Moulin Rouge.

Afslutningsvis besøger Anne-Vibeke også solkongens slot Versailles, den nye bydel La Defence og sidst men ikke mindst Disneyland Paris, der er for alle barnlige sjæle med stor kærlighed til Disneys sjove og elskelige figurer.

Få mange flere rejsetips til Paris på www.AnneVibekeRejser.dk 


Se programmet allerede nu på dk4.tv   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.