Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Introduktion til Jeppe alene på bjerget

Skuespilleren Preben Harris har i samarbejde med professor Thomas Bredsdorff udarbejdet en omskrevet udgave af ”Jeppe på bjerget”, hvori Harris som eneste optrædende tryllebinder sit publikum i en timelang udgave af klassikeren.


Særudgave af ”Teatermagasinet” med Preben Harris og Thomas Bredsdorff om ”Jeppe alene på bjerget”.

”Jeppe på bjerget” er et af den danske-norske forfatter Ludvig Holbergs mest berømte teaterstykker, og det har gennem årene været opført et stort antal gange på Det kongelige Teater og på mange andre teatre i forskellige udgaver. Stykket er også filmatiseret. Men kan man også opføre stykket i danske skoler, og kan elever nu om stunder få noget ud af stykket? 

Holberg-eksperten, professor Thomas Bredsdorff, og skuespilleren Preben Harris har gennemført forsøget og har besøgt skoler landet rundt og opført en omskrevet udgave af forestillingen, der i sin nye form har fået titlen ”Jeppe alene på bjerget”. 

Som en indføring til selve forestillingen kan man her se Thomas Bredsdorff og Preben Harris fortælle teaterkritikeren Henrik Lyding, hvordan de har bragt en af dansk litteraturs klassikere ud i skolerne, hvorfor de synes, det var en god idé og også, hvordan stykket blev modtaget.

Se samtalen her:

» Teatermagasinet om Jeppe alene på bjerget (Kræver Windows Media Player).


» Skuespilleren Preben Harris har i samarbejde med professor Thomas Bredsdorff udarbejdet en omskrevet udgave af ”Jeppe på bjerget”, hvori Harris som eneste optrædende tryllebinder sit publikum i en timelang udgave af klassikeren (Kræver Windows Media Player).Materialet er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets Tips- og lottopulje.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.