Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Forældremødet (1)

Skole-hjem-koordinatoren Marjan Ganjjou, fra Selmoseskolen i Tåstrup, har i de seneste 2 år arbejdet på at skabe bedre relationer mellem elever, lærere og forældre.


Over 10% af eleverne i danske folkeskoler har en etnisk baggrund og flere sprog med i skoletasken. 7 ud af 10 lærere synes, at samarbejdet med forældrene af tosprogede er mere udfordrende end med danske forældre. Undersøgelserne viser, at et godt samarbejde med forældrene gør en forskel. I denne udsendelse viser vi hvilke skoler der gør en ekstra indsats.

Integrationsministeriet har afsat 56 mio. kr. til at skabe bedre samarbejde med nydanske forældre. Pengene skal bl.a. bruges til at oprette skole-hjem-vejleder stillinger på skoler med mange tosprogede børn.

I programmet får vi besøg af skole-hjem-koordinatoren Marjan Ganjjou fra Selmoseskolen i Tåstrup, som selv har en iransk baggrund og kom til Danmark som 18-årig. Hun har i de seneste 2 år arbejdet på at skabe bedre relationer mellem elever, lærere og forældre. Hun fortæller bl.a. om, hvad hendes opgaver går ud på, og hvordan hun er med til at gøre en forskel i børnenes udvikling.

Studiet får også besøg af Helene Hof, som er fuldmægtig i Integrationsministeriet. Hun fortæller om hvordan, man kan søge økonomisk støtte til samarbejdet med nydanske forældre. Integrationsministeriets mål, er at styrke de tosprogede elevers faglighed gennem øget forældresamarbejde.

Programmet er produceret i samarbejde med fagbladet Folkeskolen. Programmet kan genses på skoler.dk4.dk og på folkeskolen.dk

Andre programmer:
Forældremødet (2)
Forældremødet (3)
Forældremødet (4)

Video (Kræver Windows Media Player)

» Forældremødet 1 - en ekstra hånd til etniske forældre


» Skole-hjem-koordinator Marjan Ganjjou på arbejde


» Hvad mener eleverne


» Skole-hjem-koordinatoren laver mad med elevernes mødre
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.