Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Frederik Ferdinand Rosén

Postdoc, 36 år

Frederik ferdinand_rosenFagområde
Sikkerhedspolitik, krig, politisk teori.

Forskningsprojekt
Afghanistan-krigen og forandringer i begreber om staters ansvar for drab og skade på civile som sideeffekter til krigshandlinger.

Hvordan opstod din interesse for dit forskningsfelt?
Jeg har studeret konflikt og sikkerhed siden jeg på 2. studieår deltog i et feltarbejdsprojekt i Guatemala om krig og forsoning. Siden fokuserede jeg på forskellige aspekter af Mellemøstkonflikten. Mit ph.d.-projekt indebar feltarbejde i Afghanistan, og her oplevede jeg et stadig større pres på civilbefolkningen, mens den politiske debat og forskning i Afghanistan-krigen aldrig rigtig har fået greb om problemet vedrørende civile tab (såkaldt Collateral Damage). Collateral Damage er samtidig filosofisk interessant, fordi det i den sidste ende handler om, hvordan vi som mennesker forholder os til det dilemma, at vi ikke kan lade være med at forvolde skade, selv når vi sætter alle kræfter ind på at opnå det gode.

Hvad er de forskningsmæssige udfordringer og perspektiver ved dit projekt?
Der ligger en stor udfordring i at udvikle en metode, der kan bidrage med nye perspektiver på en ældgammel og fortærsket problemstilling - civile i krig. En anden udfordring bliver at få indsamlet et solidt empirisk materiale – tingene ser nemlig altid anderledes ud derude i virkeligheden, end man kan læse sig til. Endelig vil der være store udfordringer forbundet med at formidle forskningen på en måde, der gør den relevant og 'spiselig' for både den politiske, militære og akademiske verden. Det overordnede perspektiv er at rykke ved nogle af de grundantagelser, hvormed vi forholder os til de ekstremt store skader på civile, som vores krigshandlinger afføder.

Hvad vil det betyde for din forskerkarriere, at du indgår i Sapere Aude-programmet?
Med Sapere Aude-programmet har jeg allerede inden projektstart fået et forspring. For det første har jeg med Sapere Aude-bevillingen finansieret blandt andet en international konference og udvikling af en bogantologi. Begge aktiviteter kan sættes i gang fra første færd og således fungere som platform for udvikling af nye samarbejdsrelationer, projekter og ideer. Samtidig er Sapere Aude-bevillingen en professionel blåstempling, som allerede har åbnet døre for mig. Det giver mig yderligere mod på at sigte højt med min forskning.

Lidt om mennesket bag forskeren
Privat bor jeg på Østerbro med min kæreste, Anne Østrup. Hun er jurist og skriver for tiden på en bog om kulturbevaringslovgivning i Danmark. Ved siden af mine akademiske projekter, familie og venner, spiller og skriver jeg jazz, og jeg forsøger så vidt muligt at øve hver dag. Musik er min yoga.

Fødested, gymnasium og bopælskommune
Født i København, student fra Faaborg Gymnasium og bopæl i Københavns Kommune.

Forskningsprojektets videnskabelige titel
The War in Afghanistan and the Transformation of Collateral Damage.

Kontaktoplysninger
Frederik Ferdinand Rosén. Telefon 3064 7571; e-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. .

Forskningsinstitution
Københavns Universitet, Institut for Statskundskab.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.