Kl. 00.05
Tysklands valg
 
 

Dansk-tysk med Matlok

Danmark og Tyskland har en lang og tæt forbundet historie både med hensyn til politik, kultur, erhverv og nabomæssige relationer. 
En central iagttager, analytiker, kender, kommentator, men også aktør i denne sammenhæng er den tidligere chefredaktør for det tyske mindretals avis ”Der Nordschleswiger” i Danmark, journalist og debattør Siegfried Matlok.

I programserien ”Dansk-tysk med Matlok” belyses væsentlige aspekter af historisk og aktuel karakter af denne fælles historie og dette naboskab gennem en række nedslag og samtaler med centrale personer både fra dansk og tysk side med forskelligt udgangspunkt og placering i samfundet og med særligt kendskab til dansk-tyske og tysk-danske forhold og forbindelser.

Med programserien tegnes et dybere, mere nuanceret billede af det dansk-tyske forhold og især også et bredere billede, der indeholder en lang række af tidens væsentlige temaer og problemstillinger.Modtageren af den ærefulde Ebbe Muncks Hæderspris bliver i 2015 Siegfried Matlok. Prisen overrækkes den 04.11. på Christiansborg af Hendes Majestæt Dronningen. Siegfried Matlok modtager prisen ”for hans indsats som journalist og særligt for hans utrættelige virke i grænselandet til gavn for både danske og tyske”.

Læs mere om Ebbe Muncks Hæderspris og prisoverrækkelsen her
 
 
       
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.