Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Livsvalg: Åndelig fitness

Vi er mennesker med krop og sjæl, men hvordan træner vi det, der ikke er vores fysiske krop? Ånden, sjælen, sindet? Det giver gæsterne i sofaen giver spændende, sanselige og anderledes bud på.

Dagens første gæst er EFT-terapeut, Nete Kiær. EFT eller Emotional Freedom Techniques går kort fortalt ud på at arbejde med traumer, blokeringer og smerter ved at tappe på udvalgte punkter på meridianbanerne, de energibaner, der ifølge asiatisk lægekundskab løber langs kroppen. Metoden, der anvendes til bl.a. smertelindring og beroligelse af nerverne, lægger også op til, at vi som mennesker tager et større ansvar for vores egen helbredelse og ikke bare overlader det til andre at reparere os, når vi går i stykker. Nete Kiær, der også i mange år har været i det etablerede sundhedsvæsen, er en god og klar formidler af noget, der let kan blive uhåndgribeligt og hun sætter ord på noget af det, vi ikke kan måle eller veje.

Livsvalg aandelig_fitness_maleri_lilleKunstneren Per Hillo sætter ikke ord, men former og farver på det, han oplever. Han har med egne ord for længst fraskrevet sig ansvaret for, hvad der sker på lærredet, for det er noget andet, der tager over, når han slukker for tankerne og bare giver sig hen til maleriet.
Under udsendelsen maler han det, der sker i studiet, og det er både i varme, røde hjertetoner og med gyldne accenter.


Livsvalg aandelig_fitness_Christian_Have_lilleDet åndelige, det spirituelle, det vi ikke kan røre ved eller se og høre er mega hot, men hvorfor egentlig? Og hvad betyder det for vores livsvalg som mennesker og som menneskehed, at vi ”gør åndelig gymnastik?” Det fortæller kulturrådgiver Christian Have om, og han giver også et bud på, hvorfor det faktisk er livsnødvendigt at holde ånden i god form.

Det ligger i tiden at det åndelige eller det spirituelle er på mode. Der er åbnet et spirituelt fitness-center i København, og der er en enorm søgning mod de spirituelle retreats, mod yogafestivaler, mindfulness, meditation, ja alt det man kunne kalde personlig udvikling. En meget populær disciplin er meditation, og derfor kommer psykolog Majken Matzau i studiet, for hun bruger meditation som en del af både undervisning og terapi i forbindelse med klienter, og hun er også vant til at guide store forsamlinger gennem meditation. Hun forholder sig også til, at kritiske røster af og til fremhæver meditation som sekterisk eller decideret usundt.

Findes der en genvej til åndelig fitness? Ja, for sommerlier Nana Vad har taget en usædvanlig flaske vin med i studiet. For hende handler det – ud over årgang, smagsnoter eller terroir – nemlig også om, i hvilken ånd, vinen er skabt, og hvilken stemning, den kan få frem. Dagens vin er skabt til at forelske sig i, og flaskens ånd afslører sig som en ægte, italiensk charmør. Og hvad drikker vi så? Castello Fonterutoli 2010 Grand Selezione fra Marchesi Mazzei.

Som i de andre LIVSVALGS udsendelser hygger studiehunden Nelson om gæsterne, men i dette program deltager han også mere aktivt i samtalen med Per Hillo. Se med!


Om serien
I en serie på seks programmer tager Anne Absalonsen livtag med emner inden for sundhed, krop og videnskaben bag, men også med noget af det, der ikke kan måles og vejes, det, vi tit – i mangel af bedre – kalder det alternative. Anne Absalonsen og hunden Nelson inviterer i hvert program spændende gæster ind i et følsomt lounge-studie for at tale om, hvordan de har truffet essentielle LIVSVALG eller hvad deres særlige forudsætninger betyder for den måde, de vælger at leve på. Det er ikke kun snak, for der bliver bl.a. også danset, malet, musiceret og kokkereret i de seks udsendelser, hvor tonen er let, men emnerne vægtige.


Livsvalg Tiltraekning_intro_lille

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.