Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Dansk-tysk med Matlok og Manfred Ertel

Foran en af Tysklands vigtigste adresser, nemlig foran pressehuset for det verdensberømte tyske ugemagasin „Der Spiegel“ i Hamborg byder Siegfried Matlok velkommen til programmet, hvori han skal møde Spiegel-redaktøren Manfred Ertel, der p. t. er journalisten med den største anciennitet hos ”Der Spiegel”, og som blandt andet er ansvarlig for Danmark.

Matloks samtale med Manfred Ertel handler blandt andet om tyskernes syn på Danmark gennem tiderne, om Tyskland og Danmark i det europæiske fællesskab og som naboer, men de to redaktører ser også nærmere på den udfordring, som også den skrivende tyske presse og den seriøse journalistik står over for i disse år – ikke mindst i forhold til journalistik på nettet og på de sociale medier.
Nyhedsmagasinet ”Der Spiegel” har haft den allerstørste betydning for tysk demokrati efter grundlæggelsen i 1947 med hjælp fra den daværende britiske besættelsesmagt. Den såkaldte Spiegel-affære, der i 1962 førte til daværende forsvarsminister Franz-Josef Strauss´ tilbagetræden, er stadig en af de mest markante pressehistoriske begivenheder i den tyske efterkrigshistorie, hvor bl.a. bladets udgiver Rudolf Augstein blev arresteret.
Programmet er det første i dk4s nye serie ”Dansk – tysk med Matlok”, der har den tidligere chefredaktør for ”Der Nordschleswiger”, nuværende journalist, forfatter, debattør og specialist i dansk-tyske forhold, Siegfried Matlok, som vært. I programrækken analyserer og belyser Matlok sammen med centrale personer i Tyskland og Danmark en række dansk-tyske og europæiske temaer.
Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.