Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Forskningsmagasinet: Monstre og uhygge

Gyserfilm er egentlig noget mærkeligt noget. Vi sætter os frivilligt ned og ser film, som får pulsen op, gør os bange og i det hele taget får os til at have det skidt.

Hvorfor vi udsætter os selv for det, får du svar på i denne udgave af Forskningsmagasinet, hvori vi også kommer rundt om spørgsmålene: Hvorfor ser vi gysere? Hvorfor er der altid en form for monster med i gyserfilm? Findes der ét monster, som er mere uhyggeligt end alle andre, fordi det er en rendyrket personificering af de elementer, vores biologi frygter?

”Forskningsmagasinet” er dk4s nye programrække, hvori seerne kan møde en lang række af de danske universiteters forskere og blive klogere på deres forskning.
Hvert program slutter med ”Spørg videnskaben”, hvori en forsker besvarer spørgsmål af almen karakter om videnskaben. I dette program lyder spørgsmålet: ”Hvorfor kan mine fingre huske pinkoden, når min hjerne ikke kan?

Spørgsmålene stilles af Niels Ebdrup, og svarene om, hvorfor vi overhovedet ser gysere, leveres af uhyggeforsker, monsterforsker og adjunkt i engelsk på Aarhus Universitet, Mathias Clasen. Svarene på, hvorfor fingrene i nogle tilfælde husker bedre end hjernen, leveres af Jesper Mogensen, hjerneforsker og professor ved Institut for Psykologi ved Københavns Universitet.


Programmet produceres som et samarbejde mellem dk4 og videnskab.dk og med støtte fra Videnskabsministeriets Udlodningsmidler.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.