Annonce


Decoding - Rejse i Tim Rushtons balletlaboratorium

Hvordan skaber man egentlig dans? Filminstruktøren Torben Glarbo har fulgt Tim Rushton og Dansk Danseteater under prøverne på danseforestillingen Enigma. Det har resulteret i en indsigtsfuld og bevægende film.

En dokumentarfilm om koreografen Tim Rushton og hans opsætning af Enigma.
Instruktion: Torben Glarbo.

Hvordan skaber man egentlig dans? Filminstruktøren Torben Glarbo har fulgt Tim Rushton og Dansk Danseteater under prøverne på danseforestillingen Enigma. Det har resulteret i en indsigtsfuld og bevægende film.

Tim Rushton arbejder ikke ud fra noget færdigt manuskript. Kun strukturen er fastlagt, mens selve koreografien og indholdet udformes sammen med danserne.

Decoding samlet_paa_gulvetDen kreative proces blotlægges skridt for skridt, og vi oplever hvordan ideer og udtryk opstår under vejs – og ikke mindst er vi med i processen, når det kommer til, hvad der skal vælges fra, og hvad der skal vælges til.
Samarbejdet mellem komponisten og scenografen er en del af det endelige projekt, og vi ser hvad det er, der gensidigt tænder og inspirerer dem under træningen.
Resultatet er blevet en charmerende beskrivelse af et kunstværks tilblivelse og en film fyldt med udfordrende og erotisk dans.

Dette portræt af en koreograf viser ikke blot en mand, der står i dansestudiet med svedige, smidige kroppe, filmen viser også den intellektuelle Tim Rushton til utallige møder, hvor han prøver at forklare sine tanker til dansere, lysmænd og musikere.

Decoding ryggen_mod_spejlTim Rushton er en af Danmarks toneangivende koreografer og har siden 2001 været kunstnerisk leder af Danmarks største moderne dansekompagni, Dansk Danse-teater. Rushton og kompagniet har bl.a. modtaget 5 Reumert-priser.
‘Decoding’ følger et syv måneders arbejde med at udvikle balletten ‘Enigma’

Vibeke Wern gav filmen 4 stjerner i Berlinske Tidende og skrev bl.a.:
”Fascinerende er også at se, hvordan den hele tiden afbalancerede Rusthon arbejder med dansernes bevægelseskvalitet og prøver at afkode, hvad den enkelte danser har med i bagagen, og hvordan det kan bruges i koreografien”

Anne Middelbo Christensen skrev bl.a. i dagbladet Information:
”Her er ingen hysteriske udbrud og urimeligheder. Derfor virker det desto stærkere, da dansen selv bliver færdig undervejs i filmoptagelserne, for så suger kroppene fuldstændig kameraets opmærksomhed. En duet mellem Stina Mårtensson og Luca Marazia bliver overvældende sanselig, og her lykkes det for Glarbo at transformere Rushtons mange ord og tekniske tegninger til erotisk dansekunst. Kroppene bliver alt. Og tak for det”.

Torben Glarbo Instruktør og filmfotograf Født 1949.
Torben Glarbo har specialiseret sig i at skabe film om kunstnere og kunstens betydning. Han har bl.a. lavet film om billedkunstnerne Sonja Ferlov Mancoba og Svend Wiig Hansen, om Sarajevos Filharmoniske Orkester og filmede i 2000 Den Kongelige Ballet på en turné i Brasilien.

Annonce

 
       
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.

Annonce